Ph.d-blog: Om at drikke finsprit

Share

Ph.d.-bloggeren Mie Birgitte Frid fortsætter den selvudleverende stil i sit andet indlæg, der kort sagt handler om at lægge forsker- og mor-kasketten til side for en god gammeldags fest  –  dog med indtagelse af 99 procents ethanol.

Vor blogger, klædt ud som franskmand, før det gik løs med finsprit, bordfodbold, indkøbsvogne og ryst-sammen-lege.

Vor blogger, klædt ud som franskmand, før det gik løs med finsprit, bordfodbold, indkøbsvogne og ryst-sammen-lege.

Efter lange overvejelser omkring, hvorvidt jeg skulle offentliggøre min frustration over at have ventet fem måneder på svar på min ansøgning om ph.d.-forlængelse (det kan ikke anbefales at kaste op i ni måneder), gik det ikke værre eller bedre end, at jeg drak finsprit og kørte ned af gangen på NSM i en indkøbsvogn. Og det vil jeg da meget hellere fortælle om, og gemme mit vredesudbrud til en regnvejrsdag. Det regner godt nok i dag, men pyt nu med det.

Læs Mies første blog, hvor hun helt ærligt præsenterer sig selv

Ryst-sammen-leg for nørder. På NSM.

Ryst-sammen-leg for nørder. På NSM.

Jeg lever lidt mit liv i en boble, hvor indeni der er lort (min forskning) og min søn Robert, og faktisk ikke så meget andet. Med andre ord: Jeg kommer ikke så meget ud, jo til sommerfest og jule-fidus i vuggeren, men så er det også gjort med det. Sådan er det nok for de fleste ph.d.-studerende, at der ikke er tid til så meget andet end det, og tilsvarende for enlige forældre. Men så er det da heldigt, at jeg er indskrevet på NSM, hvor der er stærke sociale kræfter, der stabler noget så kollegieramt som Tour des Chambres på benene (tak til Jeppe, Johan, Johanne og Lasse!). Jeg skulle godt nok have et los i røven (tak til Natasha) for at komme af sted på en Fredag, hvor jeg bare havde lyst til at få kastet noget søvn ind på underskudskontoen, men jeg valgte at trække på kreditten, klæde mig ud som en franskmand og tage af sted.

Godt jeg gjorde det, klap på skulderen til mig. Jeg har før hørt mig selv sige; ”jeg skal fandeme ikke løbe nøgen rundt i en skov” og alligevel fundet mig selv gøre det på rus-turen (vores tøjkæde blev længst). Og jeg vil påstå, jeg også troede, jeg var blevet for gammel til at: drikke ethanol, der stadig smager grimt og giver grum hovedpine, køre i indkøbsvogn, blive taget på bryster og røv af gud ved hvem (tak til bl.a. Luna), spille bordfodbold, lege kom-hinanden-ved-lege, slå katten-af-tønden og faktisk bare være fjollet-for-en-aften.

Spøg til side: Mies forskning redder faktisk liv

Fæcestransplantation og rødkålvand

Men nej, jeg kan stadig drikke 99 procent ethanol af kolber fra lab og være ekstremt dårlig til bordfodbold, 20 års pause hjælper ikke. Og til orientering til andre, der besøger KemoBar i uvidenhed og god tro. Du skal smide tøjet, krybbe under bordfodboldbordet og tage dit tøj på på den anden side, hvis du får et æg, den såkaldte 10-0 regel. Bare meget rart at vide, inden man kaster sig ud i en kamp (tak til Dennis).

Jeg lever lidt mit liv i en boble, hvor indeni der er lort (min forskning) og min søn Robert, og faktisk ikke så meget andet. Med andre ord: Jeg kommer ikke så meget ud.

Aftenen gik jorden rundt og bød på seriøse samtaler omkring fæces-transplantation, som er præcis dét, du tror det er, lort fra en person ind i en anden; betydningen af pegefingerens længde i forhold til ringfingeren; rødkål-vands evne til at skifte farve afhængig af pH; kombineret med alkohol, snacks, skumfiduser i flydende kvælstof og ballade i rå mængder. Dét er opskriften på en sjov aften. Og nok meget sigende for, hvad der sker, når man blander naturvidenskabelige ph.d.-studerende (alias nørder) med ren ethanol på en Fredag aften uden eksperimenter eller godnathistorier.

frid340-2Vi husker nok aftenen med varieret styrke afhængig af drinks-indtaget, men for mig står Fredag d. 28. februar lysende klar i erindringen. Måske fordi jeg drak en mindeværdi halv kop kaffe. Kaffeindtag er nemlig blevet sat i forbindelse med forbedret hukommelse.

Det er nok meget rart at vide på dage, man enten gerne vil huske eller glemme.

Om bloggeren

Mie Birgitte Frid er Cand.scient. med speciale i cellebiologi og skriver på en sammenfinansieret ph.d. i molekylærbiologi på NSM og i Region Sjælland, Den Regionale Klinisk Mikrobiologiske Afdeling på Slagelse Sygehus. Hun er også gæsteforsker på Statens Serum Institut.

Arbejdsområde: Clostridium difficile diagnostik og epidemiologi.

Speak Your Mind

*