Ung RUC-forsker vinder Tietgenprisen og en halv mio. kroner

Share

Rasmus Kleis Nielsen fra CBIT har imponeret med sin forskning i medievaner, brugen af nye teknologier og internationale udviklinger i nyhedsmedier. Så meget at han er dette års modtager af den prestigefylde Tietgenpris.

RUC. Rubrik # 3. Portrætter.Siden 1929 er Tietgenprisen  –  der blev stiftet i den danske industrimagnat C.F. Tietgens navn  –  hvert år blevet uddelt til de mest talentfulde, unge forskere i Nordeuropa. Mange år er den ikke blevet uddelt, fordi priskomiteen ikke vurderede, at der var værdige kandidater. Andre år har der været flere prismodtagere. I år var der én: Rasmus Kleis Nielsen fra CBIT på RUC.

Den 33-årige medieforsker modtager hædersprisen  –  og de medfølgende 500.000 kroner  –  for sin forskning i politisk kommunikation samt danskernes medievaner og brug af nyhedsmedier på tv, internet, mobil og tablet.

Medier underholder os, de forbinder os med hinanden, de gør det muligt for os at følge med i en verden, der går hinsides vores egen hverdag.

Prisen administreres af Danish Society for Education and Business (DSEB)  –  tidligere FUHU  –  og komiteen lægger særlig vægt på unge forskertalenter, “der i særlig grad har opnået resultater på den internationale scene, inden for erhvervsrettet samfundsvidenskab og humaniora”. Ifølge formanden for priskomitéen professor Hans Siggaard Jensen har Rasmus Kleis Nielsens forskning således bidraget centralt til forståelsen af de vilkår, der gælder for strategisk virksomhedskommunikation og til, hvordan rammerne ændres af de nye medier.

”Rasmus’ forskning taler direkte til de store udfordringer, som moderne virksomheder står over for, når de skal finde plads i et forandret medielandskab,” siger han.

Søvn, arbejde, medier

Det har også betydet noget, at den unge forsker udvist det Hans Siggaard Jensen kalder et imponerende samfundsengagement:

“Det afspejles i hans populærvidenskabelige formidling. Og selvom han er nyudnævnt lektor, har han allerede formået at sætte sit præg på forskningen inden for feltet med en monografi, tre redigerede bøger, over tyve videnskabelige artikler og hundredvis af citationer fra kolleger verden over”.

Rasmus Kleis Nielsen er beæret over at modtage prisen, og om sin store interesse for sit forskningsfelt fortæller han:

”Efter at arbejde og at sove er medierne det, vi bruger mest tid på. Medier underholder os, de forbinder os med hinanden, de gør det muligt for os at følge med i en verden, der går hinsides vores egen hverdag. Måden, de gør det på, er i dag under hastig forandring særligt på grund af den teknologiske udvikling. Mit mål som forsker er at forstå, hvad disse forandringer betyder for mediebranchen selv, men også for vores politiske system og for os som borgere.”

Tietgenprisen blev overrakt af H.K.H. Prins Joachim ved et arrangement hos DSEB den 27. maj 2014 kl. 18.30.

Se oversigt over tidligere modtagere af Tietgenprisen her

 

Speak Your Mind

*