En betonklods frem og to tilbage

Share

Årsfesten på RUC er et større og nøje plan- og tilrettelagt projekt. Men kommunikationen har svigtet mellem de ansvarlige for den nye multibane og arrangørerne af studenterfesten.

Beton680

Først den ene vej og så den anden vej. Kranarbejderne må have undret sig. Foto: Jesper Ebbesen Lynghøj.

Mellem kantinen og Institut for Kommunikation, Virksomhed og Informationsteknologier (CBIT) har der igennem længere tid været et større byggeprojekt i gang; Kraner og sikkerhedshjelmklædte arbejdere har bygget en helt ny, asfalteret multibane. Kæmpestore betonklodser har ligget hulter til bulter, for så endelig at være blevet hejst på plads af en kæmpemæssig kran. Der lå de så fint på rad og række  –  altså vel at mærke lige indtil de ikke gjorde det længere.

Under årsfesten i aften skal der nemlig på netop denne plads stå et telt, og betonklodserne kom tilsyneladende i vejen. Søren Hebsgaard, ekstern lektor i journalistik, har fra vinduerne i hus 44 fulgt begivenhedernes gang over de sidste par uger, og han undrede sig såre, da han pludselig kunne se en gaffeltruck køre rundt og fjerne de store klodser én for én, umiddelbart efter de var hejst på plads.

”Jeg ved ikke, hvad sådan en kran koster at leje, men det kan ikke være helt billigt. Det er da et frygteligt spild af penge  –  det virker altså lidt molboagtigt på mig”, siger han om hele affæren.

Spild af penge kan man roligt kalde det. Kranen, som nu for anden gang skal hejse betonklodserne på plads efter årsfesten, koster mellem 700-2200 kroner at leje på timebasis. Søren Hebsgaard fortæller, at kranen var på RUC i omtrent 3 dage á 8 timer. Kalkulerer man med en timeleje på bare 1000 kroner, taler vi om et pengespild på 24.000 kroner.

Arkitekten på multibanen, Karen Møller, er også overrasket over nedpilningen af de sindrigt opstillede klodser. Hun er nemlig ikke blevet informeret. Hun fortæller, at der siden tidligt i år har været fokus på, at byggeriet skulle kunne hænge sammen med årsfesten.

”Vi har igennem hele forløbet forsøgt at samarbejde med Kamarillaen. Multibanen er endda designet sådan, at der skulle kunne hejses et telt udover klodserne. Vi har på flere måder forsøgt at komme dem i møde, f.eks. har vi udskudt færdiggørelsen af multibanen af hensyn til årsfesten. Men det her var ikke en del af aftalen”, fortæller hun.

Det er da også efterfølgende blevet bestemt, at Kamarillaen selv punger ud af årsfestens budget og betaler for at få lagt klodserne på plads igen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Kamarillaens formand Asgar Høst, da han grundet travlhed ikke har svaret på vores henvendelser. Til gengæld fangede RUSK ganske kort Rune Thomsen fra Kamarillaen, men han mener tilsyneladende ikke, det er nogen katastrofe.

”Der er ikke noget problem. Det er ikke noget der kommer til at overskride vores budget”, siger han og er hurtigt væk igen.

For at sætte tingene i perspektiv, kan man omsætte spildbeløbet til et lidt mere studievenligt regnestykke. For de penge, det nu cirka koster at hejse betonklodserne tilbage på plads, kunne man f.eks. købe 2.400 øl på RUC, 160 kompendier i Academic Books, 480 frokostpizzaer fra Søens Pizza eller køre 722 gange med regionaltoget imellem København og Trekroner.

Kamarillaen må have penge nok.

Comments

  1. This site certainly has all the information and facts I wanted concerning this subject and didn’t know who to
    ask.

Speak Your Mind

*