Blog: Frit Forum opfordrer RUC til at suspendere alle rejser med Ryanair

Share

RUC bør støtte kampen mod dårlige arbejdsvilkår og boykotte flyselskabet Ryanair, mener Mathias Rasmussen og Frit Forum.

Foto: Frit Forum

En del af RUC’s 14 millioner kroner store rejsebudget kan gå til Ryanair. Det bør blive helt udelukket, mener Mathias Rasmussen. Foto: Frit Forum

Af Mathias Rasmussen, Politisk næstformand, Frit Forum Roskilde

Den 18. marts 2015 landede det første Ryanair-fly i Københavns Lufthavn, hvorfra selskabet ønsker at etablere ruter til en række europæiske lande. Ryanair er vidt og bredt kendt for sine dårlige arbejdsvilkår, som bl.a. er komme til udtryk ved en række skandalesager.

Selskabet har eksempelvis valgt at fyre en pilot, fordi vedkommende gav en stewardesse en informationsfolder om fagforeningen Unite.

RUC er et universitet, der med egne ord dyrker tillid, demokrati, medbestemmelse og arbejdsmiljø.

I Danmark kæmper Flyvebranchens Personale Union netop i disse dage for, at Ryanair skal indgå overenskomster for deres medarbejdere, så flyvningen kan ske på ordentlige løn- og arbejdsvilkår. Den kamp støtter Frit Forum op om.

Læs også: Blog: Feedback for feedback

Ansatte kan vælge Ryanair

RUC er et internationalt universitet med mange samarbejder, der rækker ud over landets grænser. I 2014 brugte universitetet næsten 14 millioner kroner på rejser og befordring. En del af disse midler er gået til flyrejser. I RUC’s rejsepolitik står der, at de ansatte har adgang til samtlige lavprisselskaber, hvilket også må betyde Ryanair.

RUC er et universitet, der med egne ord dyrker tillid, demokrati, medbestemmelse og arbejdsmiljø. Disse værdier bør vi bestemt også tilstræbe os bliver overholdt hos universitetets leverandører og samarbejdspartnere!

Frit Forum vil derfor opfordre RUC til at støtte kampen for overenskomster og straks suspendere alle tjeneste- og medarbejderrejser med Ryanair.

 

Comments

  1. Eskil Elling says:

    Hej Mathias,
    I forlængelse af vor meningsudveksling på dit sidste indlæg, som jeg beklager, at jeg ikke fik fulgt op på, synes jeg, at jeg skylder at rose dig for denne udtalelse. Tak fordi du tager del i kampen for, at RUC forholder sig aktivt og kritisk til det øvrige samfund. Det ændrer nok ikke det store ved vor øvrige uenighed, men som de siger nogle steder i verden: Give credit where credit is due.
    Mvh Eskil

Speak Your Mind

*