Blog: STEM UDDANNELSE!

Share

Folketingsvalget handler om Danmarks fremtid, og ikke mindst fremtiden for vores uddannelsessystem, skriver Kristian Bruun, formand ved Studenterrådet

Af Kristian Bruun, Formand ved Studenterrådet RUC

KristianBruun2Så fik Thorning trykket på knappen og hele Danmark er gået valg-amok. Inden valgkampen kommer til at gå alt for meget op i meningsmålinger og i at kysse babyer, så lad os huske på, hvad valget faktisk handler om. Folketingsvalget handler om Danmarks fremtid, og ikke mindst fremtiden for vores uddannelsessystem

Fire år med pisk og nedskæringer

De sidste fire år har regeringen med skiftende uddannelsesministre i spidsen brugt det meste af deres tid på at piske os studerende hurtigere igennem vores uddannelser. Først med en SU-reform, der straffer studerende for at fordybe sig i deres studier. Dernæst med en fremdriftsreform, der mere end nogensinde før tvinger os studerende igennem vores uddannelser uden øje for den kvalitet, der er brug for. Og til sidst med en dimensionering, der mere end nogensinde griber ind i vores frihed til selv at vælge, hvad vi gerne vil bruge vores liv på, bl.a. ved at tvinge universiteterne til at lukke uddannelser, der ifølge Sofie Carsten Nielsen ikke er ”relevante” for samfundet.
Regeringen vil frem til valgdagen turnerer land og rige rundt med budskabet om, at de bruger ”flere penge end nogensinde før på uddannelse”. At de er en ægte uddannelsesregering. Men virkeligheden er en anden.
Virkeligheden er, at der aldrig har været færre penge per studerende. At universiteterne er blevet tvunget til drastiske nedskæringer, fordi regeringen som en tyv om natten skærer ned på vores uddannelser, bl.a. med dimensioneringen. I perioden 2011-2014 har Helle Thorning-Schmidts såkaldte uddannelsesregering skåret 17,72 % per studerende på de danske universiteter.

Tid til en rigtig uddannelsesregering

 En ny regerings vigtigste opgave må være et opgør med den uddannelsesfjendske politik, der er blevet ført de sidste mange år. Næste valgperiode skal handle om hvordan vi kommer bedst igennem vores uddannelser, ikke hurtigst. Den skal handle om, hvordan vi sikrer kvalitet i vores uddannelser og bedre muligheder for, at flere studerende kan tage den uddannelse, de drømmer om. Og den skal handle om at gøre noget ved den underfinansiering, der i mange år har presset universiteternes budgetter.
Første skridt er at afskaffe fremdriftsreformen og dimensioneringen, så universiteterne igen bliver sat fri at det jerngreb, politikerne har holdt os i. Det vil vi i Studenterrådet bruge al vores vågne tid på at sikre, og jeg håber, at du vil være med i det arbejde.
Så når du stemmer d.18.juni, så husk at du også stemmer om vores uddannelsers fremtid!
Læs mere om den fælles kampagne med resten af Elev- og Studenterbevægelsen på www.stemuddannelse.com og på Facebook. På hjemmesiden kan du bl.a. se hvilke politikere, der er vil være med til at afskaffe fremdriftsreformen.

Comments

  1. Der er vidst noget bøvl med linksene. Her er de: http://www.stemuddannelse.com
    Facebook https://www.facebook.com/stemuddannelse

Speak Your Mind

*