Mens vi venter på ruslingene

Share

Forberedelserne er i gang, så de  nye ruslinge, der starter på mandag, får den bedste start på deres studie. Mikkel, Rene og Kasper fortæller her om arbejdet der går forud.

IMG_0358”Hvad skulle man ellers lave i august”, siger Rene Teilmann med et grin, da Rusk møder ham til en snak om de mange forberedelser, der går forud for ruslingenes ankomst på RUC den 24. august.
Fra den dag følger en rusperiode på to uger, der skal klæde de 1.700 nye på socialt og fagligt, så de er godt rustet til gruppedannelse, problemorienteret projektarbejde og kan finde frem til både boghandel og RUCbar.

I fire uger arbejder 174 rusvejledere og en styregruppe på 13 personer med at skabe den bedste velkomst til de nye. Faktisk er de alle flyttet ind på ruc, og bor nu rundt omkring i husene. Men for formandskabet, der er øverste ansvarlige for rusperioden, startede arbejdet allerede i december.

Kasper Riis og Rene Teilmann er en del af det tre mand store formandskab, der er hyret af Studenterrådet, (den tredje er Nicola Kirchhübel). Sammen med en lakajgruppe på 10 personer har de gennem året planlagt events og kurser, så rusvejlederne nu er klædt på til at forberede rusperioden.

Det tager de 174 rusvejledere to uger at planlægge de to ugers rusforløb for de cirka 1.700 studerende. Det koster ruc ca. 1,2 millioner kroner, her af får det tre mand store formandskab tilsammen 30.000 kroner for deres indsats gennem hele året.

Gør en forskel

Så det er altså ikke for pengene, de gør det men hvorfor så egentlig?

”Vi gør en forskel for folk. Vi hjælper ruslingene til at blive klar til ruc, så de kan få det bedste ud af det. Men det er også fordi vi selv er vilde med ruc. Vi vil gerne vise de nye, at man kan få en masse ud af ruc vise dem alle mulighederne. Derfor er rusvejledningen ikke kun noget vi gør for ruslingene, men for hele ruc. Og så mærker vi også en kæmpe anerkendelse af vores arbejde. Det er da også det, der holder os i gang”, fortæller Kasper.

IMG_0352

Mikkel Vejle er ”lakaj”; en uundværlig del af styregruppen der samarbejder med formandskabet: ”Da jeg startede på ruc kendte jeg ingen. Men når man så bliver rusvejleder, så får man pludselig 170 venner. Man bliver en del af et fællesskab, og så er det svært at sige nej. Det er lidt som Stockholm-syndromet det er sindssygt hårdt, men man ender med at være vild med det og gøre det igen og igen. Og når det hele er slut og man får sit liv igen, kan man endda blive ramt af rusvejleder-blues. Og så får man desuden en obligatorisk halsbetændelse som kronen på værket efter 4 uger med alt for lidt søvn.”

Egne studier

Også for disse tre herre er der kun 24 timer i døgnet. Så i de arbejdsintensive perioder har studier måtte hvile: ”I perioder har vi arbejdet op til 45 timer om ugen, så jeg har bevidst læst på deltid, for jeg kunne godt se at jeg ikke kunne nå to eksamener i foråret”, fortæller Kasper der læser Filosofi og Historie.
Rene har også haft et presset forår, men er dog kommet igennem sine eksamener på Socialentreprenørskab & Management.
Studierne vender de tilbage til, når rusperioden er overstået. Lige nu er det vigtigste at hjælpe ruslingene til at finde sig til rette på ruc og blive lige så glade for ruc, som de selv tydeligvis er. Og uden rusperioden var ruc et andet ruc:

Jeg er sikker på at man ville få færre engagerede studerende og et større frafald på studierne. På KU fysik fik de et 18% større frafald da de droppede rusperioden. Rusperioden skal give de studerende mere lyst til at blive end til at stoppe. Det har stor betydning”, fortæller Mikkel.

Til sidst må vi bare spørge, om de vil løfte lidt af sløret for årets Marbjergmark-show. Men det er en hemmelighed, der ikke skal afsløres før den 24. Men Rene opsummerer, hvad vi kan forvente: ”Det skal være overraskende, fjollet og latterligt for så har de nye noget at snakke om, og det tager lige toppen af nervøsiteten.”

Fakta:

Mandag den 24. August ankommer 1.700 nye studerende til Ruc, med koordinerede forskellige tog-afgange, så alle ikke kommer på én gang. På Marbjergmark går de studerende mod ruc, imens Marbejrgmarks-showet udspiller sig rundt om dem og ind imellem dem. Og så er rusperidoen i gang.

Rusformandskabet har et budget på ca. 200.000. De 1,2 millioner kroner dækker desuden
uddannelse af rusvejlede m-fl. seminarer, transport, samt rusturene.

 

Speak Your Mind

*