En togtur med forventninger

Share

Reportage: Mandag d. 24. august var første dag for de nye studerende på RUC. Rusk var med i toget fra København og fik en snak med et par af de nye ansigter, der snart skal have deres daglige gang på RUC.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spor 6 på Københavns Hovedbanegård er spækket med nye RUC-studerende, der spændt venter på regionaltoget, der skal køre dem ud til Marbjerg Mark.

Kl. 8:46 ruller endnu et tog mod vest, hvor procenten af folk, der skal af på Trekroner, nærmer sig de 100.

I mellemgangen sidder Anne-Kristine Selvejer, der skal til at læse Humtek.

”Jeg glæder mig mest til at møde nye mennesker,” fortæller den lyshårede kvinde, som synes det er lidt vildt, at der allerede den første dag på studiet skal være fest. Hun har hørebøffer på og en stofpose på sædet ved siden af sig. Selvom den kommende studerende mest er spændt på alle de nye mennesker, har Anne-Kristine Selvejer også en forventning om, at de vil få noget info om, hvad der skal ske de næste dage.

Anne-Kristine Selvejer

Anne-Kristine Selvejer. Foto: RUSK

Tobias Liljeqvist står og læner sig op af væggen i togvognen og fortæller, at han synes det er ”spændende med ønskeø-tema,” som åbenbart er det tema, den kommende studerendes RUS-vejledere har valgt. Velkomstbrevet havde dikteret en grøn gardarobe, hvilket forklarer Tobias Liljeqvists lysegrønne bluse. Med blusen og med sit brune hår kunne han sagtens gå for at være en Peter Pan.

Tobias Liljeqvist skal starte på Sambach og glæder sig til at komme i gang med at studere:

Tobia Liljeqvist

Tobia Liljeqvist. Foto: RUSK

”Jeg forventer, at jeg skal lære en masse spændende, komme i en god gruppe og finde et interessant emne at skrive projekt om.”

Jessica Jensen kigger koncentreret ned i sin smartphone, mens byen bag hende drøner forbi og må vige pladsen for grønne træer og gule marker.

”Jeg tror det bliver lidt hårdt,” fortæller den kommende RUC’er om det at blive universitetsstuderende. Jessica Jensen har en blå skjorte på og solbriller i panden. Hun skal starte på Sambach og fortæller: ”Jeg glæder mig til at komme i gang med noget, der faktisk interessere mig.”

Jessica Jensen

Jessica Jensen. Foto: RUSK

Jessica Jensen har hørt fra sin veninde, der læser på 3. år på RUC, at der er meget socialt på RUC, ”det bliver helt vildt sjovt socialt,” er den kommende studerende overbevist om.

Ved Høje Taastrup står det ned i stænger, og Tobias Liljeqvist, konstaterer at man ”måske skulle have haft en paraply med.” Da toget når Trekroner regner det stadig.  Der ser ud til at blive en våd første dag for de nye studerende  –  men forhåbentligt også en dag med søde mennesker, festlig stemning og skøre rusvejledere.

RUSK byder alle de nye studerende velkommen til RUC! Og velkommen tilbage til alle jer gamle  –  husk at byde de nye studerende velkommen til vores universitet.

 

Comments

 1. Hey there I am so happy I found your blog page, I really found you by mistake, while I was researching on Aol for
  something else, Nonetheless I am here now and would just
  like to say kudos for a marvelous post and a all round
  exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to
  read it all at the minute but I have saved it and also included your RSS feeds, so when I have time I will be back to
  read more, Please do keep up the great work.

Speak Your Mind

*