Førfest endte i brændt køkken

Share

Fredag den 12. september brændte køkkenet i basishus 45.2 ned. Den præcise årsag er endnu uvis, men det formodes, at en våd førfest var grund til ulykken.

Det udbrændte køkken i hus 45.2. Foto: Anne Munk

Det udbrændte køkken i hus 45.2. Foto: Anne Munk

Da hussekretæren, Anne Munk, mødte på arbejde mandag morgen den 12 september, fik hun en knap så sjov nyhed fra rengøringspersonalet. Hus 45.2’s køkken var brændt ned. Om det var en teknisk fejl, eller nogen som var kommet til at efterlade en tændt kogeplade, der efterfølgende fik køkkenet til at gå i brand, er stadig uopklaret. Det eneste Anne Munk har fået afklaret af RUC’s Teknik afdeling er, at branden startede via kogepladen.

”Ingen er kommet til skade – sikkerheden har været i orden. Skadeservice har tømt køkkenet og revet væggene ned mandag morgen. Hvis ikke branddørene i huset havde virket, var hele etagen brændt ned”, fortæller Anne Munk.

RUC er en arbejdsplads og et sted, hvor der er undervisning – det er ikke et sted, hvor det kun skal gå ud på at vise frie bryster og drikke sig stiv

De studerende fra hus 45.2 holdt fest i huset fredag eftermiddag inden årets Kapsejlads. Husets studerende vandt Kapsejladsen og var derfor i godt humør, da de kom tilbage til huset for at gøre klar til semesterstartfesten. Inden de forlod huset, tjekkede et par stykker fra huset om alt var, som det skulle være. På daværende tidspunkt så det hele fint ud, så huset blev låst af og både de studerende og deres rusvejledere tog videre til semesterstartfesten, fortæller Caroline Barner, studerende i hus 45.2.

Hussekretæren måtte aflyse de studerendes førfest inden Årsfesten, forelæsningerne de kommende dage efter branden og måtte selv arbejde hjemmefra, da det ville være for farligt at sidde i de skadelige gifte, som røgskaderne i køkkenet havde ført med sig. Køkkenet skulle gerne være klar til brug igen om fem til seks uger. Indtil da må Anne Munk og de studerende på en lidt længere tur end normalt, når de skal brygge kaffe.

Hvor lander regningen?

Det vides stadig ikke, om det er forsikringen eller RUC selv, der skal dække udgifterne for køkkenet, fortæller Anne Munk. Hun håber dog på, at køkkenet er forsikret, da en eventuel udgift til et nyt køkken vil presse den i forvejen trængte økonomi på Roskilde Universitet.

De studerende blev chokerede, da de hørte, at deres køkken var brændt ned til grunden, men eftersom ingen er kommet til skade, er det nu blevet til et sjovt samtaleemne som de studerende joker med, fortæller Caroline Barner.

Anne Munk mener, at de studerende fremover stadig skal have lov til at holde fester i huset. Ikke desto mindre, er hun dog træt af, at fester på RUC, og især i rusperioderne, altid skal gå så vildt for sig uden omtanke.

”RUC er en arbejdsplads og et sted, hvor der er undervisning – det er ikke et sted, hvor det kun skal gå ud på at vise frie bryster og drikke sig stiv”, siger Anne Munk.

Comments

  1. Frederik Roland says:

    Førfesten til årsfesten blev ikke aflyst, 45.2 var så søde, at de valgte at holde en førfest for 45.2 og 45.3 tilgengæld for at måtte låne 45.3 til festen

  2. Hvor er jeg dog til tider træt af rusk…. Dårlig journalistik først og fremmest. For det første er det åbenbart Anne Munk der ved det hele?!? Og hvad har hendes sidste kommentar med sagen at gøre: at hun er træt af rusperioden og at det er vilde fester?

    Jeg har aldrig set Anne til en fest i rusperioden, så hvordan kan hun udtale sig om det. Og hvad har rusvejledningen med sagen at gøre??? Hver gang noget negativt sker, så skal rusk lige nævne rusvejledningen.

  3. ”RUC er en arbejdsplads og et sted, hvor der er undervisning – det er ikke et sted, hvor det kun skal gå ud på at vise frie bryster og drikke sig stiv”, siger Anne Munk.

    Det lyder ellers som et skønt sted!

Speak Your Mind

*