Leder: RUSK bliver international

Share

Internationale studerende er en vigtig, men underprioriteret, del af RUC. Her på RUSK vil vi gerne hjælpe til med at ændre dette, og derfor er vi glade for at kunne annoncere, at vi fremover vil udgive artikler på engelsk såvel som dansk.

Selvom størstedelen af de studerende ligger begravet i projektarbejde, inklusiv redaktionen bag RUSK, så går vi alligevel og fifler med nogle projekter. I går sparkede vi et nyt kapitel af RUSK i gang, som jeg personligt er enormt glad for. I går udgav vi en artikel på engelsk.

Læs artiklen: Adapting to life as a RUC student

Nogle husker nok, at det har RUSK gjort før. Der plejede endda, at være et engelsk søstersite, som man kunne klikke ind på. Men før i tiden blev alle artikler først skrevet på dansk, og så siden oversat til engelsk. Det var ikke mindst en dyr og ueffektiv løsning, det ramte også på mange måder forbi læserne. Der stod sjældent noget om de internationale studerende, og de danske læsere havde ofte allerede set artiklen. Siden blev det da også i praksis mere eller mindre droppet at oversætte artikler, da ingen læste dem.

Read it in English: RUSK goes international

Det, synes jeg, er en kæmpe skam. De internationale studerende er en vigtig ressource for vores universitet, som vi desværre er dårlige til at passe på. RUC tager imod et gennemsnit på 500 udvekslingsstuderende og fuldtidsstuderende fra hele verden hvert år. Det er altid sundt, at få et par udefrakommende øjne til at kigge på det arbejde man laver. Samtidig er det også godt for vores universitet, at udenlandske studerende kommer hertil og tager erfaringer og viden fra RUC med videre ud i verden.

Desværre bliver de internationale studerende alt for ofte glemt i hverdagens trummerum. De er underrepræsenterede i råd og nævn, og må ofte klare sig selv.

På RUSK har vi en ambition om ikke bare at ruske RUC, men også at vise vores universitets mangfoldige sider. Det indebærer også endelig at give de internationale studerende et organ, hvor de kan udtrykke sig og råbe op om de udfordringer de møder. Derfor håber vi, at I vil tage godt imod dette nye tiltag.

Bedste hilsener
Simon Freiesleben
Redaktør på RUSK

Speak Your Mind

*