Kantinen på UCSJ stjæler RUC’ere

Share

Både administrationen og studerende på RUC vælger at vende deres egen kantine, Green Café, i ryggen til fordel for UCSJ.

Foto: Saad Ahmad

Green Cafe møder fortsat stor konkurrence fra UCSJ’s populære kantine. Foto: Saad Ahmad

Af Saad Ahmad

Der er lagt op til en kantine-kamp mellem Green Café og UCSJ. Flere af de studerende på RUC er ikke tilfredse med maden på ”hjemmebanen” og vælger derfor at tage gåstien op til naboskolen. En af dem af Shabaz Ali Shahzad, der til dagligt studerer på den Humanistisk-Teknologiske bacheloruddannelse.

”Maden er alt for kedelig. Jeg er simpelthen blevet træt af at spise på Green Café. Jeg kan godt lide maden, jeg køber på UCSJ. Sindssygt god kvalitet, og så får jeg noget for pengene”, fortæller han.

Kantinen på UCSJ har en fast pris. Vælger man at købe en stor tallerken til frokostbuffeten, koster den 32 kroner. Her kan man vælge mellem tre friske salater, forskellige slags brød og to lune retter. Her må man dog kun tage et begrænset indhold af de lune retter.

Læs også vores artikel om “kantine-krigen” fra 2013: USCJ inviterer RUC’ere indenfor

På Café Green bliver prisen bestemt efter, hvor meget der er på tallerknen. Prisen er otte kroner per 100 gram. Her kan man også vælge mellem flere forskellige friske salater og varme retter. Det er dog alt for dyrt for mange studerende, synes Shabaz Shahzad:

”Hvis jeg køber mad på Green Café i en hel måned, har jeg ikke råd til tandpasta”.

Det er ikke kun de studerende på RUC, der har fravalgt den eneste kantine på campus. De ansatte i administrationen er også blevet glade for maden på UCSJ. Personale-bygningen ligger nemlig ikke så langt fra naboskolen, og det er også en af grundene til, at specialkonsulent Henning Klarlund er stamkunde hos UCSJ. Han er godt tilfreds:

”Det ligger jo lige ved siden af! Jeg får en dejlig spiseoplevelse hver gang. Deres frokostbuffet smager godt og er varierende. Jeg er vild med deres salater og kan altid tage maden med tilbage på kontoret – det er herligt,” siger den veltilfredse kunde.

Er der mon mad nok?

Foto: Saad Ahmad

På UCSJ koster en stor tallerken mad altid den faste pris af 32 kroner. Foto: Saad Ahmad

Det strømmer ind med mennesker, når frokostbuffeten åbner på UCSJ. Alt fra lærere og studerende til kursister fylder tallerkenerne op. Kantineleder Lone Nørgaard er glad for det, men samtidig også en smule bekymret:

”Det er dejligt at se, at folk kan lide vores mad. Men nogle gange er der altså så mange mennesker, at jeg tvivler på, om vi overhovedet har nok”.

Læs også: Kantinen på UCSJ bløder gafler og tallerkener til RUC

Lone Nørgaard og hendes team har dog ikke oplevet endnu, at de er løbet tør for mad. De elsker besøgene fra RUC og ønsker gerne, at de vil fortsætte i fremtiden.

Café Green: Vi er ikke bekymret

Selvom RUC’s ”købmandskantine” mister mange kunder til naboskolen er køkkenchef Jimmy Christiansen ikke bekymret. På trods af konkurrencen fra UCSJ’s kantine, så stormer der stadig masser af glade studerende ind i biksen i den såkaldte rush hour. Faktisk vælter så mange studerende ind, at det til tider godt kan blive et problem i sig selv, da det skaber lange køer.

”Det er selvfølgelig trist, at folk fravælger os. Jeg ved godt, at de lange køer er et problem, men vi kan desværre ikke gøre så meget ved det. Vi arbejder altid så hurtigt, vi kan”, fortæller Jimmy Christiansen.

RUC skal spare 110 millioner kroner over de næste fire år, da regeringen sparer på uddannelse og forskning. Disse besparelser kommer til at påvirke Café Green, da deres ønske om mere plads ikke kan blive en realitet. Dog håber Jimmy Christiansen og hans team stadig på, at RUC’erne stadig vil spise “hjemme” på universitetet og ikke vil lade sig skræmme af de lange køer.

Denne artikel er skrevet og bragt som en del af et samarbejde mellem RUSK og Vallekilde Højskole. 

Speak Your Mind

*