Kantine-krigen raser: UCSJ inviterer RUC’ere indenfor

Share

Flere af RUC’s studerende er utilfredse med RUC’s eneste kantine og fravælger den til fordel for UCSJ, som med glæde tager imod kunderne fra naboen.

Karoline Graulund Nøhr er også forfatter til denne artikel.

Hvad RUC-kantinens salatbar (tv) mangler i æstetik i forhold UCSJ's (th) gør den op for med udvalg. Foto: Marcel Fard og karoline Graulund Nøhr

Hvad RUC-kantinens salatbar (tv) mangler i æstetik i forhold UCSJ’s (th) gør den op for med udvalg. Foto: Marcel Mirzaei-Fard og karoline Graulund Nøhr

“For dyr”, “for proppet”, “for ringe udvalg”, “for ringe kvalitet” og “for langt at gå” er blot nogle at de grunde, som RUC’s studerende giver om fravalget af Green Café, som har drevet RUC’s eneste kantine siden foråret 2012.

På trods af fire tomme tallerkner er fire studerende ved kantinens langborde klar med et par kritiske kommentarer til kantinen:

”Den er lidt dyr og lidt kedelig” lyder det fra en mandlig student.

”Jeg tror, det er prisen, der betyder noget for mig. Hvis jeg spiser der hver dag, har jeg ikke råd til aftensmad” fortsætter han.

kantineskærm340

Betalingen er tillidsbaseret i den helt nye og moderne UCSJ-kantine. Man afregner på en touchscreen ved udgangen. Foto: Karoline Graulund Nørh og Marcel Mirzaei-Fard.

Alle fire nævner, at både pris og kvalitet har betydning for, at de kun sjældent køber mad i kantinen og i stedet foretrækker den hjemmebragte madpakke eller et andet alternativ.

Og prisen er ikke det eneste problem: Hvis man har glemt den hjemmebragte madpakke, og vil benytte kantinen, oplever mange, at de må opgive overhovedet at få et måltid mad, fordi køen er for lang:

”I rush hour er der proppet. Der skal man virkelig ville det, hvis man vil have noget der”, siger en kvindelig kantine-besøgende.

De lange køer skyldes at Green Café er den eneste kantine på campus, og derfor skal servicere RUC’s godt 8.000 studerende og derudover også RUC’s personale. Alternativt må sultne og fattige RUC’ere tage den lange vej og forlade RUC’s campus og tage i Brugsen, på café eller pizzeria.

Vi gør ingenting  –  overhovedet ingenting  –  for at tiltrække RUC’s studerende. Vi er her jo først og fremmest for vores egne studerende. Men det kan være, at det er duften, der tiltrækker de studerende fra RUC. – Lis Daugaard, UCSJ’s kantine.

Der er dog  et nyt alternativ, som synes at lokke flere og flere RUC-studerende til: University College Sjællands (UCSJ)  kantine.

Kætterske RUC-studerende?

Sofie Kock, kandidatstuderende på socialt entreprenørskab og ledelse, synes også, at RUC’s kantine er for proppet og for dyr kvaliteten taget i betragtning. Hun har taget konsekvensen og besøgt den nærliggende kantine på UCSJ:

”Det virkede mere lækkert og der var ikke proppet med mennesker, så man stod ikke oven i hinanden” siger hun om kantinen på naboskolen.

Kantinemedarbejder på UCSJ, Lis Daugaard,  og hendes kolleger byder Sofie Kock og andre RUC-studerende velkomne:

”Det er jo en forretning, så alle må købe her”, understreger hun, og oplyser, at hun hver dag betjener et stigende antal RUC studerende.
”Vi gør ingenting – overhovedet ingenting – for at tiltrække RUC’s studerende. Vi er her jo først og fremmest for vores egne studerende. Men det kan være, at det er duften, der tiltrækker de studerende fra RUC”, siger en grinende Lis Daugaard.

Green Café: Kan ikke sammenlignes

Kantinekoordinator i Green Café, Cepo Pusat, er bekendt med sin konkurrent, men afviser kritikken af prisniveauet:

Kantineslik340

RUC-kantinen slår med længder UCSJ-kantinen på slikudvalg. Og så er der øl. Foto: Karoline Graulund Nørh og Marcel Mirzaei-Fard.

“Vi kører et meget økologisk sortiment, og vi går efter en mere sund menu end USCJ. Det er dyrere”.

Han oplever dog ikke, at RUC har fået færre sultne studerende. Tværtimod vrimler det med studerende om kantinens nyeste skud på stammen: salatbaren. Han er da heller ikke bekymret for, om Green Café ved næste udbudsrunde i 2015 skulle blive afvist i deres ansøgning om at fortsætte som kantine på RUC. Han lufter endda tanken om at udvide med en ekstra afdeling, hvis alt går vel.

Kantinen handler om mere end mad

For de fire studerende, som netop har spist‚ handler kantinen også om andet end pris, udvalg og kvalitet. Kantinen skal være et socialt samlingssted, og det er i fare, hvis UCSJ tiltrækker flere og flere RUC studerende:

”Det er jo ærgerligt, at RUC studerende skal gå til UCSJ, fordi kantinen er et sted hvor man mødes. I kantinen skal man kunne mødes og diskutere en svær Habermas-tekst eller bare drikke en øl”, siger han.

Og øl må man lede længe efter hos UCSJ’s kantine, hvor der ingen alkohol serveres.

FAKTABOKS: Prissammenligning

RUC UCSJ
Kildevand u. brus 13 kr. 11 kr.
Mellem kaffe 10 kr. 6 kr.
Coca Cola (50 cl.) 21,50 kr. 18 kr.
Sandwich 38 kr. (1/1 sandwich) 25 kr. (Byg-selv-sandwich)
Mathilde kakao (50 cl.) 14 kr. 15 kr.
Salat og buffet 8 kr. (pr. 100 gram) 25 kr. (Mellem), 30 kr. (Stor)

Fakta

Her ligger USCJ  –  og dets kantine

RUC-kort2

 

Comments

  1. Pernille says:

    Jeg elsker RUC’s kantines buffet. Den er super lækker, og hvis man ikke er til kød kan man få en stor tallerken mad for 20kr., hvilket er super billigt! Derudover har UCSJ og RUC forskellige undervisningstider, og det kan være en af grundene til, at der ikke er proppet når RUC’ere går derhen. Til sidst… Hvem gider at gå helt hen til UCSJ? Det er mega langt væk, og du kender ingen? Så er det da langt hyggeligere at være i RUC’s kantine hvor man kender folk!

  2. Hvor ligger USCJ henne?

  3. Så har jeg tilføjet et kort nederst i artikel – for dem der skulle være nysgerrige.

  4. Jeg synes det var mega fedt da der var musik i kantinen torsdag den 31. oktober! Det giver altså mere liv og stemning at der er lidt musik når man sidder og spiser. Og det behøver jo ikke være højt og med buldrende bas, det ville jeg da også selv synes var irriterende.

Speak Your Mind

*