Administrationen flytter ind på campus i stor spareplan

Share

RUC står over for en større spareplan, hvor man forventer at skære for i alt 94,5 millioner kroner. Hovedparten af disse besparelser skal findes i bygningsmassen, bl.a ved at flytte RUC’s administration til bygning 3 og lade en ny lejer overtage de nuværende administrationsbygninger.

Foto: RUSK

Foto: RUSK

Skrevet af William Rønfeldt Kristensen

Grundet regeringens spareplaner på uddannelse og forskning, er RUC nødsaget til at foretage nedskæringer for 94,5 millioner kroner. Hovedparten af dette beløb vil ledelsen finde ved hjælp af en reduktion af bygningsmasse på universitetet.

Her forventer man bl.a. at kunne spare 28 millioner kroner ved at opsige lejemålet for bygning 30 og overføre store dele af administrationen til bygning 3. Der var ellers bred forventning om, at det skulle være bygning 3, der stod for skud, men valget blev alligevel anderledes.

”Vi har kigget på den samlede bygningsmasse, og mange har oprindeligt peget på bygning 3. De to bygninger er næsten lige store, men bygning 30 ligger dog i ydrerkanten, hvor bygning 3 ligger langt mere centralt. Logikken ved dette vil være at fortætte campus og ikke have en tom bygning i midten af det hele, ” siger universitetsdirektør Peter Lauritzen.

Renovationen der skal forvandle bygning 3 til RUC’s nye administrative centrum står til at blive meget omfattende.

”Det vil være en større opgave at renovere bygning 3, da man er nødsaget til at rykke alt indmad ud af bygningen og starte helt forfra med en modernisering af bygningen. Det betyder, at projektet vil løbe op i omegnen af 70 millioner kroner, ” fastslår Peter Lauritzen.

Roskilde Universitet skal dog ikke selv betale det fulde beløb for projektet, da statskassen giver et større millionbeløb i tilskud til flytning og renovering for at gøre bygningen tidssvarende.

”En stor del, nærmere betegnet 40 millioner kroner, vil blive finansieret af staten i form af funktionel fornyelse, hvor man vil afsætte en bunke penge til universiteterne, så de kan modernisere de gamle bygninger fra 70’erne. Flytningen og renovationen vil dermed ikke påvirke RUC’s budget, da de sidste 30 millioner kroner vil findes i den lavere husleje i bygning 3,” forklarer Peter Lauritzen.

Det er endnu ikke fastlagt, hvem der bliver den nye lejer for bygning 30, men det bliver muligvis et velkendt ansigt. Til bestyrelsesmødet den 16. marts blev SKAT nemlig drøftet som en ny potentiel lejer, idet Bygningsstyrelsen og SKAT er i færd med forhandlinger. SKAT har tidligere haft glæde af bygningen, før RUC overtog den tilbage i 2011.

Denne artikel er skrevet og bragt som en del af et samarbejde mellem RUSK og Vallekilde Højskole. 

Comments

  1. Peter Lauritzen says:

    Bare for god ordens skyld så deles Bygning 30 i dag mellem fællesadministrationen og instituttet IMT. Det kommer også til at gælde bygning 03. Den vil – efter planen – blive delt lige mellem IMT og fællesadministrationen så IMT har hele stueetagen og administrationen 1. Sal.
    Peter Lauritzen, universitetsdirektør

Speak Your Mind

*