Alumnestafetten: John Plate, 1986

Share

Den første deltager i RUSK’s alumnestafet hedder John Plate. Han læste datalogi og geografi og dimmiterede i 1986. Nedenfor svarer han kort og kontant på vores stafet-spørgsmål. 

plate340Hvad foretager du dig i dag?

“Jeg er datalog  –  nærmere bestemt systemudvikler hos Infotek.”

Hvad betyder din tid på RUC for dit arbejde og din hverdag?

“Ikke en skid.”

Ingenting?

“Nej, det er jo 40 år siden, jeg startede.”

Vi kunne ryge ud i lige nøjagtigt, hvad der passede os, og det trykkede vi selv af. Vi bad ikke nogen om noget som helst, så vi gjorde det selv.

Det har ikke påvirket dig på nogen måde?

“Jo, selvfølgelig har det da påvirket mig. Men for mit arbejde har det jo ikke haft nogen indflydelse.”

Læs om RUC’s to år gamle alumneforening årlige møde

Ok, så. Hvad er det bedste, du husker fra tiden på RUC?

“Det faglige og det sociale.

Hvad er så det værste?”

Jamen, tiderne har sgu ændret sig, du. Der var ikke rigtigt noget forfærdeligt dengang. Så har jeg glemt det. Vi kunne ryge ud i lige nøjagtigt, hvad der passede os, og det trykkede vi selv af. Vi bad ikke nogen om noget som helst, så vi gjorde det selv. Det kunne man dengang, og det kan man ikke i dag, så tiderne har forandret sig.”

Hvad bør RUC’s rolle i uddannelsessystemet efter din mening være?

“At give folk, der har besluttet, at de vil have en uddannelse, de bedst tænkelige forhold  –  fagligt, socialt, psykologisk og i alle ting, så det bare simpelthen er rasende fantastisk at være her. Der er jo ikke andet. Og så bare give den fuld skrue. Vi havde jo ikke nogen frygt dengang, det har vi lige stået og talt om. I dag er frygten “mon der er et job til mig’’ , og sådan noget der, altså det er jo frygteligt. Hvis man kan glemme det bare i den tid, man er her, så ville det bare være lykken. Og så er der selvfølgelig det med nedskæringer, og der må de studerende selv lidt mere op på dupperne og stille krav til omgivelserne  –  rektor og alt det andet, ik?

John Plate sender stafetten videre til Else Qwist Hatorp der er IT-Løsningsarkitekt i Naturstyrelsen.

Speak Your Mind

*