Alumnestafetten: Sofia Bergbäck Knudsen, 2009

Share

Anne Sundstrup har valgt at sende stafetten videre til Sofia Bergbäck Knudsen, som er den fjerde deltager i stafetten. I 2009 dimitterede hun fra RUC med en kandidatgrad i kommunikation og datalogi. 

alumnesofia340Hvad arbejder du med i dag?

“Jeg arbejder i LB Forsikring, og min titel er forretningsarkitekt. Siden jeg startede, har jeg arbejdet på et større projekt, hvor man laver et police-behandlingssystem. Det vil sige, at nogle sagsbehandlere her i LB Forsikring stiller nogle krav til, hvordan systemet skal fungere, og så er det min opgave at dokumentere og systemudvikle.”

Hvad betyder dine erfaringer fra RUC for det arbejde, som du sidder med i dag?

“Jeg må sige, at det jeg har trukket mest på, er evnen til at arbejde i et team. Man bliver god til at tage og give kritik på RUC, og spotte om der er et eller andet, der skal snakkes om. Og på arbejdsmarkedet er man meget glad for sådan nogle som os, der kommer ud og kan samarbejde fra dag 1. Faktisk var jeg heldig at få det her job gennem en tidligere studiekammerat fra RUC. Jeg har kontakt med mange fra studietiden, og det er også noget, som jeg synes er vigtigt at tage med. Netværket.”

Når klokken slog 16, var der lukket og slukket! Der var en sjælden gang imellem fredagsbar, men det var bare os, der godt kunne lide at være der, som blev hængende. Den hårde kerne.

Hvad husker du som det bedste ved din tid på RUC?

“Jeg ser jo tilbage på min studietid som en fed periode. Jeg var heldig med at være i nogle gode grupper, hvor vi samarbejdede og fungerede. Selvfølgelig var der også noget knas, hvor man blev nødt til at smide folk ud af grupper, men jeg husker det ikke som et større problem…”

Dødt campus

Hvad var så det værste ved RUC?

“Selve campuslivet var jo rigtig dødt. Men eftersom jeg fik mit første barn under studietiden og havde travlt med det, var det ikke så vigtigt for mig, at der var masser af sociale ting. Jeg kan dog huske, at vi prøvede at få sat skub i nogle ting, men det var simpelthen umuligt. Når klokken slog 16, var der lukket og slukket! Der var en sjælden gang imellem fredagsbar, men det var bare os, der godt kunne lide at være der, som blev hængende. Den hårde kerne.”

Har du et bud på, hvad RUC’s rolle i uddannelsessystemet skal være i fremtiden?

“Altså når jeg nævner, at jeg har læst på RUC, så er det tit folk siger, ”Nå det der hippie-noget derude?” Hold da op den er svær at få væk! Jeg synes, at man skal slå på at tværfaglighed og samarbejdskompetencer faktisk er vigtigt, og der bør RUC profilere sig noget mere på de områder, som universitetet er dygtig på. I dag er der på arbejdsmarkedet en forventning om, at man skal kunne indgå i et projektarbejde, og øjeblikkeligt forstå hvad det handler om. Og det er faktisk svært, hvis man kun har siddet med selvstudier.

Jeg fik som sagt jobbet her gennem et tip fra en gammel studiekammerat, og netop det netværk, man skaber sig gennem gruppearbejdet på RUC, er guld værd, når man kommer ud på den anden side. For mig har det gjort en kæmpe forskel.”

Sofia Bergbäck Knudsen sender staffen videre til Berit Rosengaard Grønbech.

Speak Your Mind

*