Anmeldelse: Café Freunde

Share

Café Freunde tilbyder klassisk caféstemning, hjemmelavet mad og et møde med Trekroners lokalbefolkning.

Cafe Freunde serverer gedigen omend ikke synderligt overraskende cafeklassikere. Foto: Morten Levinsky Thorsboe.

Cafe Freunde serverer gedigne omend ikke synderligt overraskende cafeklassikere. Foto: Morten Levinsky Thorsboe.

Anmeldt af Morten Levinsky Thorsboe

Det var skarpt solskinsvejr, da undertegnede skribent plus ledsager begav os mod Café Freunde. Vi gik mod strømmen af studerende på vej til eftermiddagsforelæsning på de nylagte skæve brosten og blev mødt af en lang række farverige havemøbler og en stemning af nybyggeri.

Indenfor valgte vi det bløde sofaområde i hjørnet af caféen, hvorfra vi fint kunne observere de frokostspisende “trekronesere” og selv sætte tænderne i caféens frokostudvalg. Her er alt fra budgetvenlig havregrød og bønnesalat med ærteskud til mere klassiske caféretter som Club Sandwich og Cæsarsalat. Valget faldt dog på tre håndmadder med dagens pålæg til deling, og efter blot fem minutters ventetid kunne vi sætte tænderne i anretningerne:

En tung, men klassisk hønsesalat med nok løg til at gøre undertegnede glad gjorde et fint indhug i appetitten. En cremet røget laksemousse, som man også kunne have fundet på en enhver dansk storbyscafé. Og til slut en flot avokadomad udgjorde en vegetarisk improvisation, der erstattede roastbeefen på menuen til glæde for den mindre kødglade skribent. Særligt denne anretning satte skribentens foretrukne madpakkeindhold lidt i perspektiv med syltede rødløg og farverig pynt.

Alt i alt en fin frokostanretning, hvor det hjemmebagte rugbrød var sprødt og hævede niveauet på håndmadderne over standarder på smørrebrød i RUC’s kantine.

Men vogt dig for de indisk inspirerede teborde ved de bløde siddepladser. De egner sig ikke som underlag til at skære i de sprøde rugbrødsanretninger, hvilket vi måtte erfare på egen krop, da en kop sort filterkaffe hoppede over det vaklende bord.

Læs også vores guide: Bedste og billigste kaffe på RUC

Vi skulle dog ikke græde over spildt kaffe, for den før omtalte filterkaffe var ikke noget at skrive hjem om, omend den var bedre end diverse kaffeordninger på RUC. Deres café latte var bitter uden dog at efterlade skribenten i samme tilstand, da den mest af alt smagte af almindelig cafékaffe. Generelt emmer Café Freunde af dansk standardcafé, som på trods af integreret café, delikatesse- og tøjbutik bliver en smule triviel. I sidste ende må vi alligevel give stedet, at det giver et frisk pust til Trekroners grå betonblokke og fremstår med deres hjemmebag og specialøl som et ærligt spisested.

På stemning og pris kan Café Freunde ikke hamle op med Studenterhusets fadølsanlæg, men vil man gøre noget ekstra ud af frokosten eller skal man fejre en veloverstået eksamen, kan Café Freunde klare bobler, sprøde fritter med chilimayo og et møde med Trekroners øvrige befolkning. For hverken at overraske på godt eller ondt giver vi derfor Café Freunde tre kvadratrødder ud af seks mulige.

Tre kvadratrodstegn

Speak Your Mind

*