Ansøgertallet til RUC falder for tredje år i træk

Share

Det så skidt ud sidste år, og det gør det igen i år. Antallet af førsteprioritetsansøgere til studiestart er faldet igen. Rektor håber nye tiltag vil forbedre søgningen fremover.

RUC.

RUC oplever for tredje år i træk fald i antallet af førsteprioritetssøgninger. Det handler mest om promovering,, forsikrer rektor, der dog også sætter sin lid til reformer af uddannelsesstrukturen. Foto: Uffe Weng.

1.699 personer søgte i år om studieoptag med RUC som førsteprioritet. Det er 43 færre end i 2013. Dermed er interessen for RUC faldet for tredje år i træk. Samtidig oplever de fleste andre universiteter fremgang og de seneste tre år har den samlede ansøgning til videregående uddannelser endda været rekordhøj.

Det kalder på svar fra RUC’s ledelse. Rektor Hanne Leth Andersen indleder med at pege på noget positivt:

“Det er meget glædeligt, at naturvidenskab på RUC går frem, mens vi naturligvis godt kunne have ønsket os samlet set at tiltrække endnu flere studerende.”

Og så gentager hun sit budskab fra tiltrædelsen som rektor: Der er primært noget galt med promoveringen af RUC, ikke RUC selv.

“Vi modtager stadig mange flere ansøgninger end vi har studiepladser, og derfor handler det i ligeså høj grad om at tydeliggøre RUC’s særlige profil, arbejdsform og tværfaglighed over for potentielle studerende i hele landet”, siger hun.

Det er meget glædeligt, at naturvidenskab på RUC går frem, mens vi naturligvis godt kunne have ønsket os samlet set at tiltrække endnu flere studerende.

–  Rektor Hanne Leth Andersen.

Der bliver dog også arbejdet med selve studieindholdet og studieforløbet, forsikrer Hanne Let Andersen:

”Vi er ved at stramme op på RUC’s kombistruktur og kvalitetssikre uddannelserne, så der bliver færre og bedre kombinationsuddannelser. Fremover bliver det universitetet og ikke den enkelte studerende, der sikrer kvaliteten af den tværfaglighed, der opstår mellem de to fag. Og så kan vi blive bedre til at vise, hvordan vi arbejder med at løse væsentlige samfundsproblemer i projekter gennem hele uddannelsen. Vi tilbyder en arbejdsform, der er meget lig dem, man møder på arbejdsmarkedet, og dertil masser af virksomhedskontakt, praktik og relevans. Det kommer vi til at fokusere endnu mere på i de kommende år, og det kan vi blive endnu bedre til at fortælle de studerende”.

Fakta

Førsteprioritetsøgning for RUC

2012: 1.842 ansøgere. Fald på 2,0 procent (rekordsøgning generelt)

2013: 1.742 ansøgere. Fald på 5,4 procent (rekordsøgning generelt)

2014: 1.699 ansøgere. Fald på 2,5 procent (rekordsøgning generelt)

Kilde: Den Koordinerede Tilmelding (KOT)

Speak Your Mind

*