Blog: En rigtigt fed oplevelse

Share

RUSK’s nye ph.d.-blogger fortæller om et på flere måder meget givende ophold i Philadelphia, USA. Hun fik bl.a. en amerikansk oplevelse, udgav en artikel og måtte lege med mus.

philly680

Rådhuset i Philadelphia. Bloggeren anbefaler alle andre studerende at komme ud i verden med studiet og/eller forskningen. Foto: Privat.

Jeg fik i forbindelse med min ph.d en kanon mulighed for at være gæstestuderene i et laboratorium i USA  –  nærmere bestemt Philadelphia, Pennsylvania.  Jeg kan kun anbefale, at man i forbindelse med sin Ph.D, får presset et ophold i udlandet ind. Ja – jeg er godt klar over, at der er meget man skal nå på 3 år, men sådan et ophold er helt vildt givende.

Tiden før afgang til det forjættede land var lidt hektisk og behæftet med en del bekymringer. Hvor skulle jeg bo, hvordan med penge, fondsansøgninger, forsikringer, dobbelt husførelse, snakke med Skat, var der penge nok på mit annuum osv.? Ja, der var nok at bekymre sig om.

Hvor skulle jeg bo, hvordan med penge, fondsansøgninger, forsikringer, dobbelt husførelse, snakke med Skat, var der penge nok på mit annuum osv.? Ja, der var nok at bekymre sig om.

Bekymringerne blev nu heller ikke mindre af, at jeg i første omgang skulle afsted uden familien. Jeg havde fundet bolig hjemmefra i et okay område, dog lidt langt fra labbet ifølge min amerikanske kollegaer, og da jeg i første omgang ikke havde nogen bil var det jo næsten en katastrofe. Da familien indfandt sig 1½ måned efter mig, var alt det praktiske på plads; bil og tv, og internet virkede, så alt var bare fjong.

Forfremmet til mus

philly340Arbejdet i lab gik over alt forventning, der var angivet nogle overordnede linjer til en arbejdsplan. Jeg var også så heldig af få en samarbejdspartner fra labbet meden helt anden baggrund end mig. Det var rigtig godt at have et tæt samarbejde med en fra labbet, da hun kendte arbejdsrytmen, samt at vi havde et konkret projekt at gå i gang med. Jeg fik rigtig mange muligheder for at lære ny teknikker og stifte bekendtskab med patienter, som jeg normalt i mit Ph.d. forløb aldrig ville have stødt på.

En af de konkrete opgaver gav endda så meget pote at jeg fik mit navn på en artikel, hvilket jo er en af de parametre vi bliver målt på. Det er jo fedt at kunne sætte kryds ved at have udgivet sin første artikel, hvilket også gjorde at presset på en faldt betragteligt, hvilket jo kun kan anses som en bonus.

Labbet havde også en samling af mus som, de lavede forsøg med. I min tid hos dem, blev jeg forfremmet til at kunne håndtere mus, så jeg fik mulighed for at lege lidt med dem. Det er nu lidt grænseoverskridende, at holde mus og kæle med dem, især fordi jeg er ”lidt” bange for dem. Men det er fedt at få lov at prøve. Bekendtskabet med folkene fra labbet har desuden givet mig venner for livet. Jeg blev hver dag udfordret på en god måde, og fik en masse gode ting med hjem i baggagen.

Læs også Johan Pelck Olsen ph.d.-blog  –  senest om at være skriveblokeret

En opfordring

Anne Lykkegaard Widlund flyttede ind i et vaskeægte amerikanerhus i østkyststil. En del af oplevelsen. Privatfoto.

Anne Lykkegaard Widlund flyttede ind i et vaskeægte amerikanerhus i østkyststil. En del af oplevelsen. Privatfoto.

Det som jeg har manglet er en form for generel vejledning i, hvordan man skal gribe sådan en tur til udlandet som Ph.d. studerende an. Det ville være dejligt, hvis der var et sted, hvor man kunne søge hjælp til spørgsmål såsom bolig, hvordan med penge, fondsansøgninger, forsikringer, dobbelt husførelse, hvordan med skat, har jeg penge nok på mit annuum osv. lokalt her på Roskilde Universitet. Jeg kunne godt ønske, at der fra central side her på universitet blev udformet nogle guidelines/vejledninger. Det er nemlig sådan man står lidt alene, til trods for at man opfordres til at tage udenlands.

Jeg kan dog kun opfordre alle til at gøre det, især hvis det giver en så mange fantastiske oplevelser og venner. Jeg fik ingen penge fra mine fondsansøgninger, men måske startede jeg lidt for sent. Styr på dobbelthusførelse fik jeg, og mit annuum dækkede udgifter til husleje og afgift til det at læse på University of Pennsylvania, resten betalte jeg ud af egen lomme.

I er velkomne til at kontakte mig hvis I har spørgsmål.

Om bloggeren

Anne Lykkegaard Widlund er uddannet Molekylærbiolog i 2010 ved Roskilde Universitet. I dag ph.d.-studerende i molekylærbiologi på instituttet NSM. Jeg forsker i antioxidanten resveratrol  –  rødvinsmedicin, og min PhD forskning omhandler, hvordan resveratrol påvirker vores cellers kraftværker.

Speak Your Mind

*