Blog: Hej RUC, hej blogland – vi er tilbage!

Share

Efter en mindre pause er den funktionsnedsatte blog tilbage, og denne gang har vi fået selskab af Lasse Fogh, der ligeledes læser her på RUC! Vi har i denne omgang valgt at skrive et lille brev til vores allesammens uddannelsesminister, Morten Østergaard.

Rækværk340Kære Morten Ø.

Vi er nu trådt ind i det nye år - og nytårsforsæt i form af slankekure, rygestop og meget mere er over os! Med din flotte statur mener vi dog ikke, at det er en slankekur, der er behov for i dit tilfælde. I stedet har vi et forslag til et andet nytårsforsæt: Vi skal give alle studerende med handicap en mulighed for at gennemføre en lang videregående uddannelse.

Hvis regeringens målsætning om, at 25 procent af en ungdomsårgang skal gennemføre en lang videregående uddannelse, kræver det, at studerende med handicap er fuldt ud inkluderet i denne proces. Hvis det skal lykkes, er det nødvendigt at lave en ordning, hvor studerende med handicap f.eks. kan læse på deltid og har mulighed for at tage orlov.

”Hvorfor skal de studerende så det?” spørger du nok. Hvor er vi glade for du spørger! Som studerende med handicap skal man kunne læse på deltid, da nogle former for handicap betyder at, man i perioder ikke har så stort et overskud til studiet, som andre studerende - grundet ens psykiske eller fysiske tilstand. Fleksibilitet er nøglen til at sikre, at alle, uanset handicapproblematik, får mulighed for at gennemføre uddannelsen, og dermed blive en ressource for samfundet.

Vi skriver blot, fordi vi inderligt ønsker at være en aktiv del af samfundet, og ikke en passiv byrde.

Hvis I vælger at fjerne muligheden for at studere på deltid samt tage orlov, bliver konsekvensen for denne gruppe studerende at man må droppe ud af studiet – og det er hverken i den studerendes, universiteternes eller samfundets interesse.

Læs den første funktionsnedsatte blog her

Den fleksibilitet en universitetsuddannelse tidligere har kunnet tilbyde, har givet mulighed for studerende med handicap for selv at planlægge tid og økonomisere med kræfterne. Dette kan der være behov for, da det ikke er alle der er herre over hvornår kroppen eller psyken siger fra. Derfor vil vi også udtrykke vores store glæde over, at du har lyttet til de mange kritiske røster, og udskudt fremdriftsreformen, så tusind tak for det! Hvis den, i den nuværende form, bliver gennemført vil vi tabe denne gruppe studerende, da man skal bestå mindst 30 ECTS-point, og ikke kan udskyde eksamener. Det har vi hverken menneskeligt eller økonomisk råd til.

Vi skriver blot, fordi vi inderligt ønsker at være en aktiv del af samfundet, og ikke en passiv byrde. Så kære Morten, vi håber virkelig du vil tage vores nytårsforsæt-forslag til dig, og gennemtænke reformen en ekstra gang, så du giver alle en mulighed for at gennemføre en uddannelse - som vi jo ved ligger dig så stærkt på sinde.

Kærlig hilsen

Lasse, Sigrid og Mads

Er du også studerende med et handicap af enhver form - fysisk, psykisk, ordblindhed, stammer, you name it! - så vil vi opfordre dig til at joine Rækværk RUC, et netværk for studerende med handicap - og nej, det er ikke en ynkeklub! Vi vil bruge hinanden til at dele oplevelser, udvikle kompetencer, diskutere fælles problematikker og påvirke vores interesser studenterpolitisk.

Det næste arrangement er d. 3. februar i Studenterhuset på RUC og hedder ”Optimer dine personlige kompetencer i samarbejde med andre - at studere med et handicap”! Tjek det ud på facebook her.

Speak Your Mind

*