Christian Brøns kommer til RUC – igen

Share

I aften er der gensyn med Christian Brøns på RUC, denne gang i Studenterhuset. Hvad er der med ham og Marbjerg Mark?

Brøns680Til årsfesten i september sidste år spillede den tidligere Big Brother deltager Christian Brøns en koncert, der blev talt om længe efter. Nu, godt et halvt år efter, kommer han tilbage efter mere RUC-kærlighed.

Hvor det var Kamarillaen, der bookede Christian Brøns tilbage i september, var det nemlig Christian Brøns selv, der denne gang tog initiativet. Han tog fat i Mathias Rasmussen, der arrangerede en del af Årsfesten og dengang formidlede kontakten, for at komme ud og spille på RUC. Det er ikke tilfældigt, at Brøns skal spille netop nu; musikvideoen til hans første single på det kommende album skal optages inden koncerten i Studenterhuset fredag 28/2. 

Det skyldes, efter hvad Socialkoordinator ved Studenterhuset Lina Thorarinsson har fået at vide, den gode stemning og det gode publikum universitetet stillede med, sidst han spillede her.

Vi (studerende på RUC red.) kan godt lide at drikke os stive og høre dårlig musik  –  ironisk musik. Derfor kan vi godt lide Christian Brøns.

Han havde hørt, at vi åbnede det nye Studenterhus, og fordi han syntes, det var så fedt herude sidst, ville han gerne optage musikvideoen til sin nye single her,” siger socialkoordinatoren.

Det udsagn bliver suppleret af Mathias Rasmussen, der har haft den tætteste kontakt med ham omkring koncerten.

”Han var helt oppe i stødet efter årsfesten, og ville rigtigt gerne spille her igen. Derfor kommer han og optager videoen i Studenterhuset. Og så bliver det jo det første liveband, der kommer til at spille i Studenterhuset, hvilket er ret passende, eftersom han er rimelig populær herude”

Minder fra vores tidlige ungdom

Enhver, der befandt sig i det telt, hvor Christian Brøns spillede under Årsfesten, kan uden tvivl huske en meget kærlig stemning. Der blev f.eks. sunget fødselsdagssang, mens lyserøde balloner svævede over de festglade studerende. Stemningen kan ifølge Lina Thorarinsson skyldes publikums alder.

”Jeg tror det handler om vores aldersgruppe  –  ikke at vi er gamle, men hans sange er minder fra vores tidlige ungdom.”

Spurgt om det specielle ved Christian Brøns følger en kort tænkepause inden Lina svarer.

”Det virker, som om han er blevet lidt kult i nogle kredse herude. Jeg glæder mig i hvert fald helt vildt meget!”

Christian Brøns er RUC-fan

Rundt om et brætspil i Studenterhuset sidder to afslappede studerende, Emil Hendriksen og Kristoffer Thrane. De sidder begge i hættetrøjer, og ser ikke ud som om de har noget presserende at foretage sig. Spurgt om Christian Brøns er de klare i mælet.

 ”Han er blevet RUC-fan” svarer Kristoffer Thrane kort og kontant.

Brætspilsmakkeren nuancerer:

”Jeg synes, det er fedt, at det er ham der vil herud  –  der er jo heller ingen der hører Christian Brøns mere.”

Til forholdet mellem universitetet og musikeren er Emil Hendriksen hurtig med en kommentar:

”Vi er jo den første Big Brother-generation, så derfra kender vi ham”

Denne gang er det Kristoffer Thrane til at sætte vinkel på:

”Vi (studerende på RUC red.) kan godt lide at drikke os stive og høre dårlig musik  –  ironisk musik. Derfor kan vi godt lide Christian Brøns, han har et ironisk smil når han spiller.”

Optagelserne til musikvideoen starter klokken 18, hvorefter koncerten vil begynde.

Speak Your Mind

*