Debat: En stille sejr for de studerende

Share

Det vil blandt andet sænke frafaldet på studierne, at RUC’s nye strategi lover et ekstra hensyn til kvote 2-ansøgere, mener Frit Forums Morten Slabiak.

Af: Morten Slabiak, studentervalgt medlem af RUC’s bestyrelse

Morten Slabiak er medlem af RUC's bestyrelse for Frit Forum. Foto: Frit Forum.

Morten Slabiak er medlem af RUC’s bestyrelse for Frit Forum. Foto: Frit Forum.

Mandag den 31. august vedtog RUC’s bestyrelse en ny strategi for de kommende år. Strategien har været diskuteret, revideret og forberedt hen over foråret, og nu er den blevet til officiel RUC-politik.

RUC’s nye strategi har af gode grunde fået knap så meget opmærksomhed på det seneste. Budgetudfordringer, afskedigelser og institutreform har som den slags naturligvis skal fyldt meget i den daglige debat på RUC.

Vi slipper for de åndsvage sammenligninger af adgangskvotienter, som hver sommer fylder i medierne

Men den nye strategi er god. Og med dette indlæg vil jeg gerne kippe med flaget for en af de store og oversete sejre, som den nye strategi indeholder.

Mere målrettede studerende

I strategien står der kort og godt, at:

En forudsætning for et højt udbytte af RUC’s uddannelser er, at de studerende er motiverede, ansvarlige og indstillede på det studenterstyrede projektarbejde i grupper (…) Derfor ønsker vi at arbejde målrettet med rekruttering og optag (..) dels ved at udvikle optagelsessystemet ved at kvalificere optaget i kvote 2. ”

RUC anerkender dermed, at matchet mellem uddannelse og ansøgere er helt afgørende for kvaliteten. Det er en stille sejr, som vi studerende har i hvert fald tre grunde til at være glade for.

  1. Vi bliver i fremtiden mødt af andre studerende, som kender og aktivt har valgt RUC’s stil og arbejdsform til.
  2. Vi kommer til at miste færre af vores studiekammerater, fordi kvaliteten og kendskabet til vores uddannelser øges.
  3. Vi slipper for de åndsvage sammenligninger af adgangskvotienter, som hver sommer fylder i medierne.

Men vigtigst af alt får vi skabt et mere retfærdigt system, som med vores rektors ord ikke ‘brændemærker de studerende på baggrund af deres performance i gymnasiet som 16-årige.

Det er en stille, men vigtig sejr for universitetet, som betyder, at vi måske igen kan kalde os Danmarks Progressive Universitet.

Speak Your Mind

*