Den første gang

Share

Mange studerende sidder netop nu i projektskrivningens intensive slutspurt. RUSK har taget en snak med gruppe førsteårsstuderende om det første projekts opture og udfordringer.

ingen kredit nødvendig

Projektarbejdet er i fuld gang.

RUC summer for tiden af gruppemøder, intens skrivning og halvklamme håndflader. Intensivperioden er nu for alvor i gang og mange studerende er ved at afslutte deres første projekt nogensinde. Men hvordan er det at skrive projekt for første gang? Er det nervepirrende og angstprovokerende, eller vænner man sig til det? Vi har haft en snak med en projektgruppe fra HumBach for at høre hvordan det egentlig har været.

Selvom der kun er lidt over to uger til projektet skal afleveres da vi møder dem, så er der ingen panik at spore hos vores projektgruppe. Nanna, Ricki, Emilia, Ida og Martin sidder afslappet på biblioteket og snakker med os, mens Line, det sidste medlem, er henne og hente kaffe.

“Vi er meget langt henne i processen. Det føles ikke som om der er super meget pres,” fortæller Ricki.

Tværtimod er gruppen glad for intensivperioden, fordi de kan arbejde koncentreret og ane en ende på projektet.

“Det er meget dejligt sådan at få samlet trådene i alt det, vi har læst og tænkt. Det gør os lidt mere afslappede, selvom vi er langt fra at være færdige. Men bare det, at man kan se en form på projektet, det er i hvert fald dejligt,” siger Emilie og smiler.

Coaching og kærlighedsbegreber

Da vi spørger til projektets udfordringer, er der stille et øjeblik.

“Det har man vel altid. Men det er ikke sådan helt vild tosset, hvor vi har været oppe og rive hinanden i håret. Vi har bare klaret det ved at snakke med hinanden. Vi har prøvet sådan noget coaching, hvor de har givet os nogle redskaber til at snakke med hinanden,” fortæller Ida.

Gruppen har deltaget i et coaching-forløb, der tilbydes af studerende fra Psykologi og Pædagogik, som en del af deres coach-uddannelse. Kurset tilbydes til alle studerende, der kunne have brug for hjælp til at håndtere gruppearbejdets udfordringer. Da vi spørger til selve ideen om gruppearbejde, der er karakteriserende for RUC, er gruppen meget positiv.

“Jeg synes, det er meget godt. Det er også noget man bruger i erhvervslivet, i den branche jeg gerne vil arbejde i, så det er meget godt, at man får erfaringer nu,” byder Ricki ind.

Emilia supplerer: “Jeg ville nok ikke lave det alene, men jeg ville nok foretrække at lave det med lidt færre personer. 4 eller 2-3 stykker.”

Projektgruppen synes at have været glad for gruppearbejdet, men det har alligevel været en omvæltning at skulle skrive en så stor opgave på universitetsniveau.

“Der er stor forskel på de ting man laver i gymnasiet og så at lave sådan et projekt her. Man får ikke en introduktion til hvordan et projekt decideret skal se ud, det er faktisk op til en selv at finde ud af. Det er jo også en enorm stor frihed, at det er sådan meget åbent. Men det vi har gjort, er så at vi har fundet inspiration i nogle ældre projekter,” siger Nanna.

Ud fra hvad gruppen fortæller, virker det som om, at RUC har rustet dem godt til projektarbejdet. På trods af udfordringer og et højere niveauer end de har mødt tidligere, har de en klar idé om at projektet nok skal blive godt.

Gruppen skriver projekt om kærlighedsbegreber i Højsangen fra Det Gamle Testamente og Sokrates Tale i Symposion i dimensionerne Filosofi & Videnskab og Tekst & Tegn.

Speak Your Mind

*