Det vil du ikke gå glip af: Se filmen ’Naturens uorden’

Share

Jacob Nossell er journaliststuderende og spastiker. Fredag d. 30. oktober kan du lære ham at kende i forskningsdokumentaren ’Naturens uorden’, som bliver vist på RUC.

“Naturens Uorden” (2015) Video: Christian Sønderby Jepsen / DOXBIO

’Naturens uorden’ handler om Jacob Nossell, som studerer journalistik på RUC og er spastiker. Det er en forskningsbaseret dokumentar af Christian Sønderby Jepsen om, hvordan vi opfatter en fyr som Jacob, og hvordan vi opfatter normalitet. Filmen vises af Open Media Lab i samarbejde med det Danske Filminstitut og Creative Europe Desk.

Du kan se traileren til filmen ved at klikke på play øverst i artiklen.

”I virkeligheden er det et forskningsprojekt om at forstå Jacob. Ikke fordi det er Jacob, men fordi han repræsenterer en bestemt gruppe mennesker”, siger grundlægger af Open Media Lab, Alfred Birkegaard om, hvorfor det er vigtigt at vise en film som denne. Open Media Lab er et RUC-baseret projekt, der har til formål at integrere visuelle og auditive medier i formidlingen af forskning.

”Vi får en fortælling indefra, da vi gør ham til fortælleren, og Jacob siger selv, at han har galskaben udenpå, hvor vi andre har den indeni”, fortæller Alfred Birkegaard.

Filmen er ifølge Alfred Birkegaard et ’must-see’ og bestemt et arrangement, du ikke vil gå glip af. Naturens Uorden er både nomineret til en  NORDIC:DOX Award for bedste nordiske dokumentar til CPH:DOX, og til hovedkonkurrencen ved verdens største dokumentarfilmsfestival IDFA.

”Uanset hvad du synes om den, gør den et uudsletteligt indtryk. Den forandrer dit billede af verden radikalt, når det kommer til, hvad der er normalt,” afslutter Alfred Birkegaard.

Arrangementet kommer til at foregå på Roskilde Universitet i Biografen (Bygning 41) kl. 13.30 fredag d. 30. Oktober 2015.

Tilmeld dig arrangementet her

Paneldebat

Efter filmvisningen vil der være paneldebat omkring emnet ’Kan nye formater skabe nye erkendelser?’ med:

  • Phie Ambo Artist Artist in Residence, Niels Bohr Instituttet
  • Alfred Birkegaard Medstifter, Open Media Lab
  • Hanne Leth Rektor, Roskilde Universitet
  • Kristian Martiny Ph.d-stipendiat, Center for Subjektivitet
  • Janus Metz Dokumentar- og filminstruktør, cand.comm.

Se hele programmet her: Naturens Uorden og paneldebat

Comments

  1. I pay a visit each day a few web sites and blogs to read articles or reviews, but this web site provides quality based articles.

  2. I know this site provides quality based articles or reviews
    and additional data, is there any other web page which provides these data in quality?

Speak Your Mind

*