Elgen festede igennem

Share

I år kom Elgen forbi fredag d. 18. september - med japanske rispapirlamper, kæmpe tobleroner, jellyshots, musik, dans og øl i lange baner.

To tørstige Årsfestgæster. Foto: Camilla Fræhr

To tørstige Årsfestgæster. Foto: Camilla Fræhr

20:58 ruller endnu et tog ind på Trekroner st. Ud vælter glade studerende, der med højrøstede stemmer stormer ned af trappen klar til at feste til RUC’s årsfest.

Nær de grå cykelstativer ved stationen står en stor gruppe og venter, da Frit Forums lilla partybus rullende og dytter af dem. Den store gruppe festglade mennesker vælter ind i bussen til gratis øl og høj musik, der kører dem til årsfestens indgang.

”Jeg kan godt styre en traktor, for jeg er fra Jylland!”

Fuld mand kørt hjem af politiet

Ved bænkene lavet af træpaller over for Super Brugsen sidder en noget bedugget fyr. Han kan hverken svare på hvad han hedder, hvor han bor, eller hvad han læser. Hvert 5. minut rejser han sig op, går rundt og siger farvel og vi ses. Men hver gang må de andre unge omkring ham overtale ham til at blive siddende. Til sidst ringer en af dem til politiet.

”Vi sidder på Trekroner st. med en fyr, der er meget fuld og har taget stoffer, og vi har fået af vide, at der skulle komme en politibil og hente ham,” siger den bekymrede kvinde med telefonen. Stemmen i røret svarer dog, at det vidst er Københavns Politi, hun skal have fat i. Københavns Politi spørger ind til hvor Trekroner ligger, og da de hører, det er tæt på Roskilde, må hun hellere viderestilles til Roskilde Politi. De synes i midlertidigt at hun skal omstilles til alarmcentralen, og endelig kommer der en til røret, der kan hjælpe.
Ikke længe efter kører en politibil ind med to betjente. I mellemtiden har den fulde fyr valgt at tisse op af en busk og vælter. Heldigvis hjælper betjentene, og ikke længe efter kan de andre unge feste videre.

Foran Søens Pizzeria har en kvinde med lyserøde strømpebukser fundet sig en plastictraktor i børnestørrelse. Hun kører glad ned af bakken. Det er straks hårdere den anden vej.

”Det er virkelig hårdt at køre op af bakke. Det er godt der venter Mokai for enden!,” råber hun til sin veninde. To fyre går forbi, en med lysende grønne sko og en med blåt strithår og plysset heldragt og kigger undrende på scenariet.

”Jeg kan godt styre en traktor, for jeg er fra Jylland!” siger pigen højt, mens hun i fuld fart kører ned af bakken og ender i græsset.

Få sukkerchock og besøg Japan

Et stort skilt proklamerer, at det ene basistelts i år har temaet ”CANDY LAND”. Der er da også overdimensionerede Daim og Toblerone hængende ned fra loftet, sammen med balloner i alverdens farver. Baren er pyntet med karameller af cellofan, og man kan få lækre, omend en smule kvalmende, jelloshots. Gulvet er overstrøet med plastickrus, der vibrerer i takt til bassen og det bølgende dansegulv, der bevæger sig i takt til den dunkende musik.

Det sukkersøde Candyland var åbent for alle slikhungrede og festglade mennesker. Foto: Camilla Fræhr

Det sukkersøde Candyland var åbent for alle slikhungrede og festglade mennesker. Foto: Camilla Fræhr

Efter sukkerchokket kan man blive reddet af Everything Japan, som er navnet på det tema, de internationale studerende har stået for i det andet basistelt. Der er vildt gang i dansegulvet i Japan, med rispapirlamper hængende fra loftet, japanske tegn langs væggene og skillevægge i japansk stil. Langs den ene væg er der pyntet med grene, der har fået lyserøde papirblomster, og en skaldet mand render rundt i en hvid kimono med blå blomster. I baren er en fyr kravlet op til de store, sorte barskilte og halvvejs hænger, halvvejs danser så hele baren gynger.

Der er også live-musik til enhver god årsfest, og det skal helst være lidt kitsch. I Tuborg teltet er der pyntet med sølvpapir over de spændte, festglade RUC’ere der venter på at ingen ringere end Jon Nørgaard (Ja, Popstars Jon!) skal gå på scenen. På trods af de efterhånden lidt gamle hits er der vildt gang i teltet, og der skråles med på ”I’ll be right here next to you.”

Langt senere ude på natten går en gruppe trætte unge mennesker mod Trekroner st. for at trille med toget hjem. Da de når til Søens Pizzeria, spørger kvinden med de lyserøde strømpebukser fra tidligere, fortvivlet ud i natten:

”Hvor er min traktor?”

Speak Your Mind

*