Et Andet Universitet blokerer rektoratet - igen

Share

Den studenterpolitiske bevægelse Et Andet Universitet blokerede onsdag eftermiddag igen RUC’s rektorat. Universitetets ledelse har opført sig som agenter for regeringen og uddannelsesministeriet, lyder kritikken.

placeholder

Et Andet Universitet startede onsdag d. 15. april om eftermiddagen sin anden blokade af RUC’s rektorat. Organisationen er imod blandt andet regeringens Fremdriftreform og dimensioneringsplan, men også RUC’s rektorat får et par borgerlige ord med på vejen. Foto: Oliver Nyberg.

Onsdag d. 15. april startede Et Andet Universitet på ny en landsdækkende protestaktion. Det foregik ved en fysisk blokade af rektoraterne på Roskilde-, Københavns- og Aarhus Universitet, samt ved taler, workshops og optog. Aktionen var officielt annonceret til først at starte torsdag d. 16. april. Du kan læse mere om aktionen på dens facebookside.

Et Andet Universitet protesterer officielt mod blandt andet regeringens Fremdriftsreform og Dimensioneringsplan, men på RUC har organisationen heller ikke mødt samarbejdsvillighed fra rektoratet, lyder det.

Læs også: Utilfredse medarbejdere og studerende gav mundtlige lussinger til bestyrelsen

“Lige nu har vi den følelse, at rektoratet og ledelsen agerer agenter for ministeriet og ikke varetager den opgave som ledelse, de burde, men i stedet administrerer de regler, de får sendt ned fra oven,” siger talsmand for Et Andet Universitet på RUC, Henrik Skaaning.

Ord uden handling

Det er ikke første gang Et Andet Universitet markerer sig med protestaktioner. I december 2014 gennemførte organisationen sin seneste blokade af RUC’s rektorat. Den gang mødtes RUC’s rektor Hanne Leth Andersen i første omgang med demonstranterne i en rundkreds på gulvet.

Et Andet Universitet meddelte efterfølgende i en pressemeddelelse, at Hanne Leth Andersen heldigvis var enig i en del af kritikken, men også, at de stadig manglede rigtige tiltag fra rektoratet.

Læs også: Rektor mødtes med de blokerende studenteri en rundkreds på gulvet

“Vi føler, at de i ånden er med os, men rent praktisk er de jo ikke. Vi har forsøgt dialog med rektoratet og andre aktører, og det er ikke som om, at den dialog hjælper specielt meget, så derfor skrider vi til blokaden,” fortæller Henrik Skaaning, der til daglig læser Socialvidenskab på RUC.

Drop intern konflikt

placeholder

RUC’s rektor Hanne Leth Andersen mener selv, at rektoratet er i løbende kontakt med de studerende. Foto: Uffe Weng.

Den karakteristik kan RUC’s rektor Hanne Leth Andersen ikke genkende. Hun føler selv, at rektoratet er i løbende kontakt med de studerende og ansatte på RUC.

“De ting, vi har gennemført, dem gennemfører vi hele tiden i samarbejde med vores kollegiale organer. Jeg synes, at man skal tale om
tingene, før man begynder at lave demonstrationer, for det virker bare ikke særligt konstruktivt på os,” siger Hanne Leth Andersen.

Læs også: Debat: Støttebrev til studerendes kamp for Et Andet Universitet på RUC

RUC’s rektor mødes i øjeblikket med andre rektorer i Finland og vender først tilbage til universitet fredag eftermiddag. I mellemtiden opfordrer hun Et Andet Universitet til at skifte bannerne ud med fornyet dialog, for rektoratet er faktisk grundlæggende enig med Et Andet Universitet, fortæller hun.

“Jeg tror, at der er rigtigt mange af de ting, de står for, som vi også står for, og det tror jeg godt, de ved. Derfor synes jeg ikke, at vi skal lave interne konflikter på universitetet, for vi risikerer at skyde os selv i foden,” fortæller Hanne Leth Andersen.

Speak Your Mind

*