Fem ud af seks RUC’ere aner ikke, hvem rektor er

Share

Ved du, hvordan RUC’s rektor ser ud? Hvis nej, så tag det helt roligt. Du er langt fra den eneste, der føler, at du aldrig har set manden før.  

Rektor340

Kender du manden her? Nej? I så fald er du ikke alene om ikke at vide hvem rektor Ib Poulsen er. Foto: RUC.

”Politiker, forfatter, præst? Nej… Kommentator? Eller leder?”

RUSK tog en runde på campus med et billede af en i hvert fald på papiret kendt person, og spurgte folk, om de vidste, hvad han hedder – og hvis de ikke vidste det, om de så i det mindste vidste, hvad hans job er.

Kun én enkelt studerende kunne med sikkerhed i stemmen og et forundret blik konstatere:

”Det er da Ib?”

Og kun fire mere, havde om end ikke styr på navnet så i hvert titel: Rektor.

Der var dog mange bud indenfor samme fagkategori: Redaktør, forelæser, foredragsholder eller chef for et stort firma. Og sidstnævnte kan man da også godt sige, at han er.

Men plejer man ikke at vide, hvem chefen er?

Ib Poulsen har været rektor på RUC siden år 2009. Alligevel må man konstatere at det er et fåtal, der ved, hvordan deres egen rektor ser ud, endsige hvad navn er. Der er således kun tale om fem ud af 30, eller en sjetedel, der genkender ham.

Den chokerende statistik undrer hovedpersonen, der til de interesserede hedder Poulsen efternavn.

Det er da Ib?

”Hver sommer er jeg en tur rundt for at sige goddag til de nye studerende. Eller rettere sagt, de samles ovre i det nye auditorium, og så er jeg derovre. Så de allerfleste har da i hvert fald set mig,” konstaterer rektor.

Men kan man som tredjeårs-studerende stadig huske den mand, der holdt en velkomsttale på første skoledag? Højst sandsynligt ikke. I hvert fald ikke, hvis vi skal tro statistikken.

Ib skal fanges i farten

Problemet er, at Ib Poulsen er en meget travl mand, der går til rigtig mange møder. Der er derfor ikke meget tid til at bevæge sig rundt omkring på universitetet.

”En af de ting, jeg så kan gøre, er at optræde mere i de interne medier, blandt andet i RUSK,” foreslår rektoren.

Du kan dog også være heldig at støde på ham, de få gange på et semester, hvor han snupper sin frokost i kantinen. Eller når han til tider kommer susende på en af de nye RUC-cykler. Og hvis du har lyst til at se endnu mere til din rektor, så har han et par gange i året træffetid, hvor det er muligt at møde op uden aftale.

Og så har Ib Poulsen lovet at gøre, hvad han kan, for at ændre på den dårlige statistik:

”Jeg vil prøve at se, om jeg kan komme mere rundt. Der skulle gerne være lidt flere, der vidste, hvem jeg var. Det synes jeg nok.”

Flere af de studerende havde også kommentarer til den ukendte mands udseende på billedet. De mente, at han så meget flink og klog ud.

Om det er tilfældet, vil de måske finde ud af, hvis rektoren holder sit løfte.

Læs rektors blog på RUSK.

Comments

  1. Susanne S. Frederiksen says:

    Det er overraskende, at så få kan sætte navn og ansigt på rektor Ib Poulsen.
    Hvis man klikker ind på RUCs hjemmeside for at læse “om universitetet” er første punkt en velkomst til RUC v/Rektor Ib Poulsen, udover velkomstteksten er der billede af og velkomstvideo med Ib Poulsen. Det er også korrekt, at rektor holder åbent frokostmøde af og til i RUCs kantine. Det foregår ganske uformelt, og man kan stille og roligt tale med ham om det, man gerne vil bringe på bane. Tiderne for dette kan læse i RUCs officielle nyhedsmail, der udsendes hver fredag. Det er naturligt nok ikke så ofte, han har tid til disse frokostmøder, men man kan også træffe ham ved mange officielle lejligheder, hvor RUCs studerende er velkomne. Når man interesserer sig for sit universitet, vil man opdage, at der er mange begivenheder, hvor man kan få mere viden om og indflydelse på stedet. Ved nogle af disse begivenheder holder rektor Ib Poulsen en indledende tale.
    Og jo, selv om det var en anden rektor, der holdt velkomsttale, ved min start som studerende på RUC, husker jeg med glæde stadig denne velkomst på universitetet.

Speak Your Mind

*