Guide: Det skal du opleve til Årsfesten 2015

Share

RUSKs redaktion har skræddersyet en guide til hvad du skal se, høre, smage på og opleve for at få den perfekte aften når Elgen kommer fredag den 18. september

Årsfest 2014 var en våd fornøjelse. Foto: Benjamin Nørskov

Årsfest 2014 var en våd fornøjelse.
Foto: Benjamin Nørskov

 

Hvad end du er en garvet Årsfest-veteran, eller du står over for din debut, så kan Årsfesten på RUC være en uoverskuelig størrelse at finde rundt i. Når flere tusinde glade studerende og deres venner indtager campus og forvandler det til et virvar af dansende mennesker og oplevelser, så kræver det en god plan at navigere efter. Derfor har RUSK sammensat en guide med bud til hvad du skal nå at se og opleve til Årsfesten 2015.

Klokken 15.00, KvizzKatten ved Chill Out

Selvom du ikke skal til RUC’s officielle årsfest med pindemadder, taler og kendis-besøg, så har du alligevel god grund til at indfinde dig på Marbjerg Mark allerede fra fredag eftermiddag. I år er det nemlig som noget nyt muligt at varme op til Årsfesten i selskab med RUC’s originale og elskede quiz-konkurrence, KvizzKatten.

Tjek Facebook-eventet for mere info om KvizzKatten

I anledning af Årsfesten er quizzen blevet udvidet med nye runder. Foruden klassikere som Aktuelt eller Musik, så bliver deltagerne denne gang testet i ”Inger Støjberg-runden”, ”Google Translate-runden” og ”Hva faaaen var det nu de hed?-runden”.

”Det bliver en fest, en gaveregn og et sandt overflødighedshorn af godt humør!” lyder beskeden fra Quizmaster Sebastian Risbøl Jacobsen, der lover, at det bliver den vildeste KvizzKat til dato.

Læs også: RUSK’s reportage fra den officielle Årsfest i 2013

Derudover vil der være gratis grillpølser til de første 400 gæster, samt bobler til de første 100 gæster ved Chill Out fra klokken 15.00. Så der er ingen grund til at sidde derhjemme og kukkelure.

I løbet af aftenen, Fodringstid ved Food Trucks

Uden mad og drikke, duer helten ikke, som man siger. Når du skal danse hele natten, så er det vigtigt at få fyldt depoterne op. Det gør man bedst i de Food Trucks, der er placeret på Kommunikationsvej, lige over for hus 44 og 45. Her kan du både få stillet sulten med lækre andeburgere fra Duck It, eller med hotte asiatiske specialiteter fra Bangkok Street Kitchen. Priserne er SU-venlige, og maden koster max en 50’er. Bagefter kan du passende nok drible over til Fernet Vognen, der serverer en lille bitter at skylle maden ned med. Så er du klar til at feste videre.

Kamarillaens pædagogiske kort over Årsfesten

Kamarillaens pædagogiske kort over Årsfesten

Klokken 20.00, Marvelous Mosell ved Thorsens Telt

I år er det den skrupskøre retrorapper Marvelous Mosell, der har til opgave at sparke Årsfestens musikprogram i gang. MC’en med det farvestrålende 80’er outfit er garant for at levere en funky og underholdende koncert med masser af dansevenlige disco samples. Medbring dine bedste dance-moves, selvtillid og partysko, så sørger Marvelous for at sætte gang i festen.

Uenig med RUSK’s guide? Tjek selv det fulde Årsfest program

Klokken 21: 45, Entrepreneurs ved Tuborg Teltet

Er du ikke til hiphop og funky beats, men i stedet til guitartråd og rockattitude, så starter din aftens musikprogram for alvor med det anmelderroste og larmende orkester The Entrepreneurs. Tilbage i juni imponerede de, da de stod på Roskilde Festivals Rising scene, og nu er de tilbage i Roskilde omegn for at levere endnu et brag af en koncert. Deres støjende post-punk skal nok trække RUC’s rockfans til Tuborg Teltet.

Hele aftenen: Besøg Candyland og Everything Japan ved Basis Area

Traditionen tro, så får de nye basisstuderende lov til at sætte deres unikke præg på Årsfesten med kreative temafester. I år er ingen undtagelse, og selvom der i år er to i stedet for tre basistelte, så ser det lovende ud! Hus 46.2 holder fest med Candyland tema. Her er alt sukkersødt og farverigt, fra det sekund man træder ind på den pink løber, til man forlader festteltet med de overdimensionerede slikkepinde og bolcher igen. Der vil være et lager af 300 blævrende Jello shots, så kig forbi tidligt på aftenen og køb et. Mellem klokken 21 og 22 kan du kan deltage i flødebollekast, inden du slukker tørsten med en sød Champagnebrus, og indtager dansegulvet med en klæbrig candyfloss i hånden.

Læs også: Årsfestens historie: Engang stod der et telt i en sump…

Hvis du får sukkerchok af alle de søde sager, så kan du tage en detox-tur og besøge det mystiske Fjernøsten med de internationale humaniorastuderende (HIB), der holder til i Everything Japan temateltet. Træd ind i en verden befolket med et virvar af forførende geishaer samt Pokemon’s og deres trænere, og prøv kræfter med sumo wrestling(Jep, du får mulighed for at trække i en oppustelig sumodragt og vælte rundt) eller ping-beer-pong. I bedste japanske stil, så skal der selvfølgelig også tages spandevis af selfies! Upload din bedste selfie med hashtagget #hibjapan, og du kan vinde en flaske Sake til dig og dine venner. Selv hvis du ikke vinder, så er det en glimrende mulighed for at tage en selfie med Pikachu!

Klokken 00:15, Reptile Youth ved Thorsens Telt

Årsfestens ubestridte hovednavn er Reptile Youth, der måske er landets bedste live-band. Den karismatiske frontmand Mads Damsgaard Kristiansen er en oplevelse værd i sig selv, hvis du endnu ikke har været så heldig, at opleve bandet optræde. Han optræder, som var han besat af en ustoppelig ur-kraft, når han vælter sig rundt på scenen og katapulterer sig ud over publikum i halsbrækkende stagedive-manøvrer.

Tjek også Årsfestens to andre hovednavne: Scarlett Pleasure og TooManyLeftHands

Mads Damsgaard Kristiansen fra Reptile Youth

Mads Damsgaard Kristiansen fra Reptile Youth

“Dance as if you’r hands are on fire!” lyder kommandoen fra gruppens første hit “Speeddance”, og der er lige hvad du kan forvente at gøre, nok klokken slår kvart over tolv. Selvom Reptile Youth er gået fra at være en duo, til nu at være et solo projekt, så kan den dansable elektrorock og vilde liveoptræden gøre koncerten til en af dem, som man husker og taler om flere år fremover.

Klokken 02:00, Schleswig Space Station i Kantinen

Klokken er to om natten. Promillen er garanteret langt over grænsen til det uansvarlige. Men du er ikke klar til at gå hjem endnu. Slet ikke klar, faktisk. Men er festen lidt ved at dø ud? Er aftenen peaket? Pludselig hører du fra kantinen noget, der får dig til at stoppe op og vende om. Det er sparket fra en trommemaskine, det er lyden af cheesy synthesizers. Det er lyden af Italo-Disco. Vrid de sidste svedperler ud af Årsfesten i selskab med Schleswig Space Station.

Når du endelig er klar til at tage hjem, så har DSB været så søde at indsætte ekstra toge, så hjemturen ikke bliver noget problem. Tjek Rejseplanen.dk og se hvornår du kan fange et lift hjem.

Klokken 05.00

Du vælter hjem i seng, glad og træt efter en veloverstået årsfest. Lørdagen står forhåbentlig på Netflix, pizza og cola i rigelige mængder. Men når du lige så stille er begyndt at komme dig efter Årsfesten, så kan du jo prøve at se efter, om du kan spotte dig selv på billederne i RUSK’s fotoreportage.

RUSK’s redaktion ønsker alle en rigtig god Årsfest.
Vi ses derude!

Comments

  1. Hvis man ikke er til store festtelte så kom forbi bodegaen ved kommunikationsvej hvor der er live bodega-musik og finalen fra EM 92 bliver vist på repeat hele aftenen !

Speak Your Mind

*