Hanne Leth Andersen ny kvinde i rektorstolen

Share

RUC’s bestyrelse har truffet sin beslutning. Den nuværende prorektor, Hanne Leth Andersen, overtager rektorstolen, når Ib Poulsen træder tilbage. 

RUC. Årsrapport. Rektoratet.Hendes røde hår er allerede kendt på både campus og i landets medier. Og nu bliver RUC’s nuværende prorektor Hanne Leth Andersen forfremmet til universitetets øverste position: Rektor.

Det blev besluttet på bestyrelsesmødet den 26. februar og hun overtager stillingen den 1. april.

Hanne Leth Andersen ser frem til at overtage jobbet og har allerede indikeret, at hun vil arbejde på at gøre RUC mere kommunikerende med omverdenen.

”Som rektor påtager jeg mig et stort og vigtigt ansvar. Universiteterne står midt i en brydningstid på vej mod et langt mere omfattende samarbejde med omverdenen. Det stiller store krav til den måde, vi tænker forskning og uddannelse på,” siger Hanne Leth Andersen i en pressemeddelse og uddyber:

”På RUC har vi indført mulighed for praktik i alle vores kandidatuddannelser, men vi skal blive endnu stærkere til at udnytte projektarbejdet, så de studerende kan blive klædt endnu bedre på til at udvikle originale løsninger på konkrete problemer i virksomheder og samfund.”

RUSK stiller en af de nærmeste dage den nyudnævnte rektor stævne til et større interview om hvordan RUC kommer til at mærke hendes rektorat. Har du et spørgsmål til hende, må du meget gerne sende det til os eller skrive det i kommentarfeltet herunder.

Fakta

Hanne Leth Andersen i nedslag

  • Professor i universitetspædagogik.
  • Kom til RUC i 2010.
  • Før det direktør for Learning Lab på Copenhagen Business School og der før bl.a.  studieleder og prodekan på Aarhus Universitet, hvor hun også var professor.
  • Oprindeligt mag.art og ph.d. i fransk fra Københavns Universitet.
  • Initiativtager til forskningsnetværket i sprogdidaktik under Dansk Universitetspædagogisk Netværk (DUN).
  • Har deltaget i en række forskellige råd og udvalg under Undervisningsministeriet, Videnskabsministeriet, i Akkrediteringsrådet og i Rådet for de Gymnasiale Uddannelser.
  • Tiltræder som rektor på RUC. 1. april.

Speak Your Mind

*