Koncertanmeldelser fra Årsfesten 2015

Share

Her kan du læse hvad RUSK synes om koncerten med de larmende rockere fra The Entrepreneuers og ravefesten med energibomben Mads fra Reptile Youth.

Forsanger og guitarist i The Entrepreneurs, Mathias Bertelsen. Foto: Martin Hana

Forsanger og guitarist i The Entrepreneurs, Mathias Bertelsen. Foto: Martin Hana

Årsfesten på RUC bliver ofte slået op som en mini-Roskilde festival med adskillige koncerter, gakkede udklædninger og lir i lange baner. Med enhver rigtig festival, der hører selvfølgelig koncertanmeldelser til. RUSK’s udsendte nåede både at se det upcoming band The Entrepreneurs og partystarterne i Reptile Youth.

NB: Til ære for et ægte RUC-symbol, så uddeler vi her på RUSK selvfølgelig kvadratrodstegn i vore anmeldelser.

The Entrepreneurs

Entrepreneurs kalder selv deres musikalske stil for ”noise and romance”, hvilket måske egentlig er en meget fin kategori. Det er lidt for pænt og melodisk til at være punk, lidt for simpelt til at være post-punket og lidt for aggressivt til at være ren stadion rock. Samtidig er det lyriske omdrejningspunkt forskellige variationer af temaet uforløst kærlighed. I betragtning af det simple setup, med to guitarer og en trommeslager, så får deres sange en bemærkelsesværdig pondus. Samspillet mellem de fræsende guitarer skaber en støjende lydflade, der rummer alle drømmepoppens længselsfulde facetter.

The Entrepreneurs lignede på forhånd lidt et fejlskud som Årsfestband. Det er trods alt en aften hvor mange folk først og fremmest kommer for at være fulde og danse med deres studiekammerater. Hvordan ville et støjende rockband dog passe ind i denne blandede landhandel af et publikum? Selvom de startede med at spille for et halvtomt telt, så skulle det vise sig at The Entrepreneurs energi og charme ganske hurtigt omvendte det festklare publikum til rockfans.

Forsangeren Mathias Bertelsen hoppede ned fra scenen og marcherede frem og tilbage foran publikum, der hoppede i takt til den hurtige musik. Selvom man godt kan mærke at bandet endnu ikke har et stort bagkatalog, og flere af sangene lød lidt ens, så var numre som ”It Strikes Again, Love” og ”Brutal Summer” træfsikre hits, der fik fat i publikum. Alt i alt, så var det en meget vellykket performance og en af de bedre Årsfestkoncerter jeg har set.

Fem kvadratrodstegn

Reptile Youth

Reptile Youth har opbygget sig et ry som en forrygende oplevelse, da de efterhånden har nogle af landets vildeste live-optrædener på CV’et. Det er et band som jeg har set en syv eller otte gange efterhånden, og det var måske også derfor at jeg hverken blev overrasket eller forarget da jeg så dem denne gang. På trods af skiftet fra at være en duo til at være et soloprojekt centreret omkring den karismatiske vildmand Mads Damsgaard Kristensen, så var der ikke kommet nye boller på suppen. Esben Valløe har i mange år været det stoisk rolige modstykke til Mads’ vildt gestikulerende kaos på scenen, og hans jordnære tilstedeværelse savnede man lidt i denne performance.

Mads Kristensen virkede ikke helt tilstede, som han introvert stod og rockede for sig selv, mens han messede sig igennem de første par numre. Koncerten blev også et lidt underligt miskmask af gamle og nye numre, der ikke helt lod sig forene i skøn harmoni. Det nye nummer ”Away” er på sin egen måde ganske smukt og dagdrømmende, men indbyder ikke til den halsbrækkende hoppen rundt og stage-diving man kender fra de gamle numre. At Reptile Youth gerne vil udvide repertoiret, og måske endda rykke væk fra de selvdestruktive optrædener kan man ikke fortænke dem. Det er sikkert også bedst for helbredet sådan.

Men når Mads alligevel kaster sig ud i hovedet på publikum, så føles det lettere pro-forma og mangler lidt den nerve og kant der hører sig med et stagedive. Samtidig føltes det ikke som et enormt tight sammenspillet band, når de leverede velkendte sange som ”Speeddance eller ”Above”. Der var et eller andet off. Ikke desto mindre reagerede publikum ved velvilligt at smide armene i vejret og danse som var det deres sidste aften på jorden.

Når jeg ikke var imponeret over Reptile Youth’s optræden til Årsfesten, så skal det som sagt før nævnes, at det kan skyldes jeg har set dem så mange gange efterhånden. Når man har set dem optræde med langt mere energi, og med større musikalt fokus før, så bliver det altså ikke til mere end 3 kvadratrodstegn.

Tre kvadratrodstegn

Comments

 1. First off I would like to say superb blog! I had a
  quick question which I’d like to ask if you
  do not mind. I was curious to find out how you center yourself and clear your head before writing.
  I’ve had a tough time clearing my thoughts in getting my ideas
  out. I truly do take pleasure in writing but it just seems like the first
  10 to 15 minutes are usually lost simply just trying to
  figure out how to begin. Any ideas or tips? Kudos!

Speak Your Mind

*