Kritiserede uddannelser vil i kontakt med arbejdsmarkedet

Share

Uddannelser på RUC og CBS har sat nye tiltag igang for at forbedre deres tilknytning til erhvervslivet. Uddannelserne retter dog en kritik mod Akkrediteringsrådet for at have for snævre kriterier i deres vurdering.

RUC.

Fem RUC-uddannelser kom i søgelyset efter en rapport fra Danmarks Akkrediteringsinstitution i februar. Nu har flere af dem reageret på kritikken, men de synes stadig, den var uretfærdig. Foto: RUC.

En ny praktikordning. Et nyoprettet netværk for færdiguddannede kandidater. Udvidede og mere repræsentative aftagerpaneler. Det er nogle af de tiltag, som kandidatuddannelsen Kultur- og Sprogmødestudier på RUC og Erhvervsøkonomi og filosofi på CBS har sat i gang, efter at Akkrediteringsrådet i februar gav uddannelsernes jobrelevans vurderingen ‘ikke tilfredsstillende’.

Læs flere artikler fra de journaliststuderende NetAvisen

“Vi har gjort ret mange ting siden februar for at forbedre kontakten med aftagerne på arbejdsmarkedet”, siger tidligere studieleder på Kultur- og Sprogmødestudier Lise Galal.

Hun tilføjer, at et væsentligt nyt tiltag indebærer, at studielederen fra nu af er med i de såkaldte aftagerpaneler, for at sikre tæt kontakt med erhvervslivet. Uddannelsernes kontakt med aftagerpanelerne var blandt de centrale kriterier i vurderingen af uddannelsernes jobrelevans.

Læs også: Kultur- og sprogmødestudier en af mange uddannelser uden relevans for arbejdsmarkedet

Nye tiltag på CBS

På CBS har uddannelsen Erverhvsøkonomi og filosofi haft et aftagerpanel siden 2012, hvor Akkrediteringsrådet kritiserede dem for ikke at have et sådant panel. Sidste efterår blev uddannelsen desuden set efter i sømmene, og CBS lavede en reform af overbygningen, hvor de evaluerede hvert enkelt af de obligatoriske fag på overbygningen.

“Vi har lavet rigtig mange forskellige tiltag, som vi håber er nok til, at vi er uden for farezonen”, siger studienævnssekretær Lise Lauridsen.

Stadig bekymrede for lukning

Lise Lauridsen er dog stadig usikker på, om Akkrediteringsrådet i fremtiden kan finde på at lukke uddannelsen. Studienævnets holdning er, at rådets kriterier for jobrelevans er meget snævre.

På RUC føler Lise Galal også, at rådets anvisninger og krav er uklare.

“Vi kan da godt være bekymrede for at blive lukket, fordi det  nogle gange kan  være svært at gennemskue det politiske spil på det her område”, siger hun.

Læs også: Akkrediteringsinstitutions rapport var både virkelighedsfjern og forældet

Speak Your Mind

*