Ph.d.-blog: Lorteforsker, alenemor og Barnaby-fan

Share

Hun præsenterer sig selv som lorteforsker og lægger ikke skjul på at hun er en hårdt presset alene-mor. RUSK’s nye p.hd.-blogger Mie Birgitte Frid introducerer her sig selv  –  råt for usødet.

frid340Det er efterhånden længe siden, jeg meldte mig som blogger på RUSK, men som ph.d.-stud. i molekylærbiologi og stud i single-parrenting på udvidet niveau som mor til Robert-øre-barn med astmatisk bronkitis, har det endnu ikke lykkes mig at præsentere mig selv. Men internettet er pt. nede, så jeg griber lejligheden og gør det nu.

Ja, og hvad skal jeg så fortælle, og hvad vil du vide?

At jeg er uddannet cellebiolog fra KU og i min ph.d. arbejder jeg med lort, det kan man ikke komme udenom når man har kastet sin kærlighed på en diare-fremkaldende bakterie.

At jeg er single-mom, mor til Robert på 1 år, at jeg kom tilbage fra barsel i sommers, at jeg har været i gang med min ph.d. i 2 år modregnet sygemelding og barsel, at jeg er uddannet cellebiolog fra KU og i min ph.d. arbejder jeg med lort, det kan man ikke komme udenom når man har kastet sin kærlighed på en diare-fremkaldende bakterie, at jeg er skorpion, at jeg lider af panik-angst efter et overfald, at jeg er skilsmisse-enebarn, at jeg har boet 10 steder i mit 32-årige liv, at jeg sover på sofaen, at jeg søger en større bolig, at jeg kører en bil som mine veninder kalder ”Brian-bilen”, at jeg ”danser” zumba om mandagen, at jeg ser ”Barnaby” hver lørdag aften og har gjort det i over 10 år (!), at jeg har været bartender i 3½ år, at jeg tog 16 kilo på da jeg var gravid og tabte 18, at min graviditets-craving var Fransk Hotdog dressing uden pølse og brød, at jeg bruger udtryk som ”ørkenens skib” og ”filejs”, at jeg hader ”Vild med Dans” men er sucker for ”Keeping up with the Kardashians” og lakridspiber, at jeg stemmer SF, at jeg spiser en pakke Kærgården om ugen, elsker fedte-madder, altså ikke bart men med salt på, at min venstre fod bruger ½ nr. større sko end den højre, hvorfor jeg finder det yderst vanskeligt at købe sko, at jeg har for sådan ca. 1 meters penge ar på min krop, at jeg har været i narkose fem gange, at jeg ELSKER transport-over-membraner, I ved aktiv transport og den slags, at jeg pt. er hjælpelære på ”Cellebiologi”, at jeg fik ekstra undervisning som barn fordi jeg ikke kunne stave, at jeg fik min første mobiltelefon da jeg var 20, at internettet og slet ikke Google var noget man brugte (læs: fandtes) da jeg læste på universitetet, at jeg måtte have forklaret at ”Spotify” ikke er en pletfjerner, hvor skulle jeg vide det fra? At jeg aldrig har været på Twitter eller Instagram, at jeg simpelthen er for gammel og har for lidt tid?

frid340-3Så. Nu ved du lidt om mig, og tænker nok du ved lidt for meget, og godt kunne ha’ undværet noget. Men så er det jo godt, vi kun husker en brøkdel af de informationer vi fodres med. Ebbinghaus ”glemselskurve” fra 1885 viser, hvordan hukommelsen falder drastisk indenfor det første døgn og derefter flader ud omkring 20 procent. Så i morgen har du glemt det meste af i dag, beroliget? Eller foruroliget?

 

Om bloggeren

Mie Birgitte Frid er Cand.scient. med speciale i cellebiologi og skriver på en sammenfinansieret ph.d. i molekylærbiologi på NSM og i Region Sjælland, Den Regionale Klinisk Mikrobiologiske Afdeling på Slagelse Sygehus. Hun er også gæsteforsker på Statens Serum Institut.

Arbejdsområde: Clostridium difficile diagnostik og epidemiologi.

Comments

  1. Lyder virkelig spændende .)

  2. Ulrich Schmidt says:

    Dig gad jeg VIRKELIG godt drikke en kop kaffe med. G&T kan også.gøre det

Speak Your Mind

*