Q&A: Seks skarpe med Drude Rohde fra Studenterrådet

Share

“Afskaf fremdriftsreformen!” lyder det fra Studenterrådets spidskandidat Drude Rohde. Men hvad mener hun egentlig med det? RUSK har stillet hende 6 skarpe spørgsmål.

Drude Rohde til demonstration mod Fremdriftsreformen.

Drude Rohde til demonstration mod Fremdriftsreformen.

Gratis kaffe, pamfletter og en lind strøm af debatindlæg. Ja, kære læsere. Universitetsvalget er over os! Den næste uge er det muligt at stemme på hvem der skal repræsentere de studerende i RUC’s besluttende organer: Universitetsbestyrelsen og Akademisk Råd.

I dag har Studenterrådets spidskandidat til universitetsbestyrelsen, Drude Rohde, skrevet et debatindlæg, om at hun vil arbejde for at afskaffe fremdriftsreformen. RUSK mødte Drude til en kort Q&A, for at få svar på seks korte spørgsmål. Læs interviewet i dets helhed herunder:

Læs også: Vi skal bedre igennem, ikke hurtigere ud

Hvorfor skal man stemme til universitetsvalget?
“Det er et godt spørgsmål. Vi studerende har mulighed for at få indflydelse på vores universitet, og den chance skal vi gribe. Vi skal være med til at definere RUC som universitet, indrette undervisningen og bestemme hvilke uddannelser vi har her på RUC. ”

Og hvorfor skal man så stemme på Drude til universitetsvalget?
“Jeg arbejder benhårdt, og lige nu arbejder jeg med Fremdriftsreformen. Det har jeg gjort siden forslaget kom i 2013. Økonomien bag reformen er tvivlsom, og der skal næsten ikke droppe nogen ud, før det ikke kan svare sig. Det jeg stiller op på lige nu, det er at afskaffe Fremdriftsreformen, og det gør jeg fordi forliget nu er åbent for tredje gang. Det viser hvilket massivt pres, vi som studerende har lagt på politikerne. ”

Okay, okay. Fremdriftsreformen er noget lort, det kan alle studerende vidst blive enige om. Er det, du siger her, ikke det samme som at sige, at Hitler var ond eller at Ebola er noget værre møg?
“For mig at se, så handler det om måden man vil arbejde med det på. I Studenterrådet siger vi, at vi er nødt til at påvirke politikerne. Vi siger, at vi er nødt til at tage ansvar som studerende og det har vi gjort. Det er en sejr for os, at vi stadig har gode orlovsmuligheder og dispensationsmuligheder på RUC. ”

“Det kan godt være at alle er enige om at reformen er en varm lort. Og jeg er jo ikke minister for videregående uddannelser, så på den måde kan jeg ikke personligt gå ind og gøre noget ved det. Men spørgsmålet er, hvordan vi arbejder med det. Valget handler jo i bund og grund om, hvem man vil have til at repræsentere sig resten af året, og hvilken måde de gør det på. ”

Læs også: Sådan bliver du snydt til universitetsvalget

Men som en der står uden for studenterpolitik, så kan man godt blive lidt forvirret. For siger i egentlig ikke det samme som Frit Forum? De vil også implementere reformen så skånsomt som muligt, og minimere reformens indflydelse på RUC. Ligger forskellen kun i retorikken?
“Det kan man måske sige, men så må man kigge på, hvem der faktisk har lavet arbejdet. Studenterrådet har været bannerførere i kampen for at fremdriftsreformen skal indføres så mildt som muligt. Det er os, der har taget de politiske kampe. Men det kan godt være, at vi mener mange af de samme ting. ”

“Derfor ser vi også os selv i Studenterrådet som en interesseorganisation for alle RUC-studerende. Hvis noget forringer vores uddannelsespolitik, så er vi imod det. Jeg går ikke op i, hvad pengene de sparer på vores uddannelse, de bliver brugt til. Jeg går op i, at de slet ikke skal spare mere på RUC. ”

R: Nå, men med det sagt så lad os se fremadrettet. Når du har fået afskaffet Fremdriftsreformen, hvad er så det næste skridt Drude? Skal Esben Lunde Larsen vippes af pinden som uddannelsesminister?
“Jeg forholder mig ikke til om Esben Lunde Larsen skal være minister eller ej. Det har regeringen og befolkningen besluttet. Det jeg forholder mig til, det er de enorme besparelser, der er kommet på vores uddannelser. På RUC skal vi skære en ottendedel af vores budget, og lige nu kæmper vi alt hvad vi kan, for at de har besparelser ikke bliver vedtaget. Vi er nødt til at gribe til handling som studerende, fordi hvis der bliver skåret yderligere en ottendedel, så er jeg ikke sikker på hvad det er for et universitet vi har tilbage. Det er det næste fokus for mig. ”

Sidste spørgsmål Drude. Hvorfor er Studenterrådet så berøringsangste over for den virkelige problematik som RUC står med: Det nye logo?
“Vi er ikke berøringsangste over for det nye logo. Vi var med til at vedtage, at vi skulle have et nyt visuelt design på RUC, men det var før, at vi fik at vide hvor meget vi skulle spare og hvor dårlig en økonomisk situation RUC stod i. For mig at se, så handlede det ikke om at RUC skulle have et nyt logo, men om at redesigne RUC’s brandværdi. ”

 

 

 

 

Speak Your Mind

*