Rektoratet svarer igen: RUC har ikke et lokaleproblem

Share

I sidste uge bragte RUSK en artikel om lokaleproblemer på RUC. Universitetsdirektør Peter Lauritzen mener dog det er forkert at sige, at RUC har et decideret lokaleproblem.

RUC’s rektorat / Fritkøbt

RUC’s universitetsdirektør Peter Lauritzen

I sidste uge bragte RUSK en artikel hvor der blev rettet kritik mod RUC’s undervisningslokaler, der blev kaldt for utidsvarende og mangelfulde. RUC’s universitetsdirektør Peter Lauritzen er dog ikke helt enig i kritikken.

“Jeg mener grundlæggende ikke, at vi har et lokaleproblem på RUC. Vi har et kvalitetsproblem med nogle af vores bygninger, og det er vi meget opmærksomme på. Men kvadratmetermæssigt mener jeg ikke, at man objektivt set kan sige, vi har et lokaleproblem,” siger Peter Lauritzen.

Læs også: RUC vi har et (lokale) problem

Han slår fast, at han gerne ville hæve niveauet i den ældre del af RUC’s undervisningslokaler, der rummer for mange dårlige lokaler, men siger samtidig, at man må huske på den større kontekst. RUC skal over de næste fire år gå 110 millioner kroner ned i drift.

“Det vigtigste for de studerende er at møde levende mennesker, ikke at møde kvadratmeter. Derfor vil vi lægge vægt på at spare hvad vi kan på kvadratmeter og husleje, så vi ikke skal sige farvel til mennesker,” fortæller Peter Lauritzen.

Ved at opsige lejemålene på bygning 16, 17 og 18 har universitetet sparet 3½ million om året. Det er nu ude af universitetets hænder hvad der skal med de tomme huse, da de overgår til Statens Bygningsstyrelse, der skal bestemme hvad der fremover skal ske med bygningerne.

Task force skal stramme op på RUC’s budget

På længere sigt er det en kæmpe udfordring for RUC at skulle finde 110 millioner kroner at spare på budgettet, og universitetet har derfor hyret konsulentfirmaet Struensee & Co til at udarbejde en rapport over hvor RUC kan spare penge. Mandag den 23. november var der første møde mellem konsulentfirmaet og en såkaldt task force, som skal være med til at finde ud af hvor der skal sættes ind henne.

Læs også: Oplæg til møde i Task Force gruppen om besparelser

Lokaler er et af de steder, som universitetet kan spare på, for at gå ned i driftsomkostninger. Peter Lauritzen vil ikke afvise, at der kommer flere opsigelser af lejemål på bygninger, men siger samtidig, at man afventer Struensee rapportens anbefalinger. Rapporten forventes færdig og fremlagt for universitetsbestyrelsen i januar, inden der skal lægges budget.

P10 og P11 får forlænget levetid

I foråret gik universitetet igang med at rive de gamle pavilloner ned, og nu står kun P10 og P11 tilbage. Der er dog pt. ingen planer om at opsige lejemålene og slippe af med de gamle midlertidige bygninger.

“På et tidspunkt skal de væk, men de er ikke sagt op endnu. De vil blive brugt i den her omstillingsperiode,” siger Peter Lauritzen.

Rygter om at lejemålet på bygning 3 også skal opsiges er kommet redaktionen for øre, men Peter Lauritzen kan dog afvise, at der skulle være nogle planer om dette på nuværende tidspunkt. Bygning 3 huser til dagligt instituttet CUID med fag som bl.a. Dansk, Historie, Filosofi og Kultur & Sprogmødestudier.

“Jeg tror der er mange der går og foreslår det, og så sker der tit det på RUC, at når nogen tænker nogle tanker højt, så tror man også at det er rektoratets ide. Alt er åbent og vi har ikke lagt os fast på noget endnu, men der ligger ingen konkrete forslag om andre opsigelser pt. end 16, 17 og 18,” slår han fast.

Speak Your Mind

*