Rektorholdet sat: Ny prorektor udnævnt

Share

CBS-institutlederen, ph.d., cand.scient.adm. Peter Kjær, der også er organisations- og ledelsesforsker udfylder den ledige plads i RUC rektoratet som prorektor. Det er besluttet af en enig bestyrelse. 

kjær680Da prorektor Hanne Leth Andersen blev forfremmet til rektor proklamerede hun samtidig, at hun ville bevare uddannelse og undervisning som sit hovedområde. Dermed var det også klart at den nye prorektor skulle være en person, der kunne løfte forskningsområdet. Og den person er nu fundet af en enig bestyrelse:

Organisations- og ledelsesforsker, ph.d., cand.scient.adm. Peter Kjær bliver ny prorektor på Roskilde Universitet. Han kommer fra en stilling som studieleder på Institut for Organisation på CBS. Han har været institutleder siden 2008.

Både den nyudnævnte prorektor og hans chef, Hanne Leth Andersen ser frem til samarbejdet.

”Det er meget vigtigt, at vi har et tydeligt ledelsesmæssigt fokus på forskningen. Peter Kjær har de helt rigtige redskaber til at styrke og understøtte RUC’s forskning, så vi kan markere den mere tydeligt, sætte ambitiøse mål og styrke rammerne omkring den. Hertil kommer, at projektorienteringen i RUC’s uddannelser skal bruges endnu mere aktivt til at skabe nærhed mellem forskning og uddannelse,” siger RUC’s rektor.

”RUC har en unik faglighed både som forskningsinstitution og som uddannelsesinstitution. Jeg glæder mig meget til at bidrage til RUC’s samlede udvikling og til at sætte forskningen i fokus på nye måder,” siger Peter Kjær.

Tungt CV

Når den nyudnævnte 50-årige prorektor flytter ind i sit kontor den 1. august vil det da heller ikke være hans første møde med RUC. Han har en kandidatgrad i Offentlig Forvaltning fra Marbjerg Mark.

Jeg glæder mig meget til at bidrage til RUC’s samlede udvikling og til at sætte forskningen i fokus på nye måder.

Siden har han taget en phd-grad på Stockholm Universitet, været ekstern lektor på Københavns Universitet, i 1996-1997 var han tilbage på RUC som underviser, og siden 2000 har han været på CBS, først som lektor, siden som institutleder. Han har været engageret i universitets-, institut- og forskningsledelse siden 2001, som medlem af institutbestyrelsen, vice-forskerskoleleder, medlem af det daværende Økonomiske Fakultetsråd på CBS og fra 2005-2008 som leder af Center for Health Management.

I sin forskning har Peter Kjær beskæftiget sig med institutionel og organisatorisk forandring. Han har bl.a. arbejdet med udviklingen af relationen mellem virksomheder og massemedier, og sideløbende med sin lederstilling på CBS har han været leder af to større forskningsprojekter om henholdsvis erhvervsjournalistik og sundhedsledelse.

 

Speak Your Mind

*