Ridder Rektor

Share

RUC’s rektor Ib Poulsen fik i sidste uge ridderkorset af 1. grad af Hendes majestæt Dronning Margrethe. Han nåede også en hurtig samtale med dronningen om hendes udstilling på Arken og hendes svigerdatterss besøg i sommer.

Ib Poulsen med sit nye stykke jakkepynt, ridderkorset af 1. grad. Foto: Eva Jørgensen.

Ib Poulsen med sit nye stykke jakkepynt, ridderkorset af 1. grad. Foto: Eva Jørgensen.

43 mennesker, høj som lav, indfandt sig i sidste uge på Christiansborg Slot for at takke for en orden uddelt af Hendes majestæt, dronning Margrethe. En af dem var RUC’s rektor Ib Poulsen. Og han kom endda ind som en af de første, for han skulle have en af dagens fire fineste ordener; Ridderkorset af 1. grad.

RUC-rektoren fik foretræde lige efter en anden rektor, DTU’s Anders Overgaard Bjarklev  –  der dog ‘kun’ blev udnævnt til ridder af dannebrogordenen. Som skikken forebyder, havde majestæten også afsat nogle minutter til lidt samtale med den hædrede, og her havde Ib Poulsen, som man bliver anbefalet af hofmarskalatet, forberedt et par samtalepunkter.

“Besøget går jo hurtigt. Men jeg fik lejlighed til at takke for Kronprinsesse Marys besøg ved RUC’s Årsfest 2013, og vi talte kort om Dronningens udstilling på Arken. Derudover spurgte Dronningen også til RUC,” fortalte Ib Poulsen umiddelbart efter audiensen.

Han har dog også en vis rutine i disciplinen kongelig audiens. I 2010 var han på Christiansborg Slot for at modtage ridderkorset af Dannebrog. Sidste uge var altså en forfremmelse.

Rektor var i dagens anledning i kjole og hvidt og med ridderkorset på venstre side af brystet, som skikken foreskriver.

Efter de finere ordener ankom de lavere rangerende ordensmodtagere for at takke dronningen: En lille flok for ‘den kongelige belønningsmedalje med krone’, en lidt større flok for ‘den kongelige belønningsmedalje’ og en betragtelig flok for ‘fortjenstmedaljen i sølv’.

Ib Poulsen træder som bekendt tilbage som rektor til sommer. Han vender derefter tilbage til sit professorat på Dansk på RUC, hvor han vil forske inden for medievidenskab.

Læs også: Rektor vil forske igen

 

 

Speak Your Mind

*