RUC i ny fyringsrunde

Share

I foråret måtte RUC afskedige 7 medarbejdere, og nu skal RUC allerede ud i en ny fyringsrunde igen den 4. november. Her kan du få et overblik over situationen.

Foto: RUSK

Foto: RUSK

Rettelse: RUSK skrev tidligere, at universitetet ville spare 16 millioner kroner på personalet i 2016. Selvom den samlede besparelse for 2016 lyder på 16,3 millioner kroner, er det ‘kun’ de otte millioner, der skal findes i lønomkostninger. Vi beklager fejlen.

I foråret måtte RUC sige farvel til 19 medarbejdere på grund af den trængte økonomi. Det endte dengang med tolv frivillige fratrædelser, selv-opsigelser og senior-ordninger samt syv afskedigelser af videnskabeligt personale (VIP). Nu er der igen udsigt til fyringer den 4. november, da der ikke er kommet flere penge på kontoen siden, tværtimod.

Det seneste sparekrav fra RUC’s bestyrelse lyder på, at rektor er blevet pålagt at finde besparelser i lønomkostningerne på institutterne og i Fællesadministrationen for i alt otte millioner kroner.

”Jeg er rigtig ked af at RUC igen er nødt til at fyre medarbejdere, men i lyset af de økonomiske udfordringer som RUC har i 2015, har jeg svært ved at se hvordan rektoratet kunne have handlet anderledes”, fortæller Sacha Zurcher, tillidsrepræsentant for Rub.

Ved fyringsrunden i foråret meldte ledelsen ud, at der kunne komme en anden fyringsrunde i efteråret, hvis det viste sig, at budgettet for 2015 ikke kunne holdes. Siden første fyringsrunde, er alle statens institutioner blevet pålagt af den tidligere regering, at finde en ekstra besparelse på én procent i slutningen af maj måned. Det betød, at yderligere fyringer ikke kunne undgås. Den ekstra pålagte besparelse er taget fra egenkapitalen i 2015, fortæller Sacha Zurcher.

Et håb om færre fyringer

”Grundvilkåret er at der bliver færre ansatte. I stedet for at fokusere på, at RUC ingen penge har, bør vi finde en måde at tjene flere penge på”, fortæller Hanne Jørndrup, tillidsrepræsentant for CBIT.

Hanne Jørndrup håber på, at RUC kan finde en vej til at ud af den økonomiske nedtur, der ikke involverer at fyre i flæng. Hun fortæller også, at der i foråret ikke blev fyret nær så mange ansatte, som man oprindeligt frygtede. Hun håber på, at udfaldet bliver det samme her i efteråret.

I første fyringsrunde oplyste Peter Lauritzen, RUC’s Universitetsdirektør, at han håbede at kunne afværge afskedigelser med frivillige ordninger. Det samme gør sig gældende her i anden fyringsrunde.

Overblik

Hvad er der sket, og hvad sker der de kommende dage? Få overblikket.

  • Den 25. marts blev der fyret 7 VIP’ere. Det kom oven i 12 frivillige aftrædelser, selv-opsigelser og senior-ordninger.
  • RUC’s bestyrelse vedtog d. 28. oktober besparelser på 16,3 millioner kroner i budgettet for 2016. Ud af disse skal otte millioner kroner findes i lønomkostninger - 6,4 millioner i institutterne og 1,7 millioner i Fællesadministrationen. Det vil med al sandsynlighed medføre afskedigelser på universitetet.
  • Mandag d. 2. november vil der blive orienteret om omfanget af frivillige aftrædelser, afværgeforanstaltninger og afskedigelser.
  • Onsdag d. 4. november skal medarbejderne på de institutter der rammes af afskedigelser være tilstede på instituttet mellem 09 og 13, for at afvente varslingssamtaler om fyringer. Det samme gælder for de ansatte i Fællesadministrationen.

Dokumentation: Se bilag og referat til møde 13, 21 oktober. 

Speak Your Mind

*