RUC på Roskilde – dagen efter

Share

Mandag var store festdag i alle tre RUC-eventcamps. RUSK dukkede op tirsdag morgen og tog en masse billeder.

“En bagstiv nordkoreaner. Hvor tit ser man det?!”

Vedkommende er i hvert fald bagstiv. Han lægger på maven helt fladet ud på en beskidt fatboy, med et stort RUC-logo på. Rundt om ham, her inde under Roskilde Festivals obligatoriske pavilliontelte, ser det ikke meget bedre ud med de andre, der er vågne. Øjnene er små, kroppene henslængte og samtalerne kortfattede. Det er der nu ikke så meget mærkeligt i. RUCcamp holdt stor ‘præ årsfest’-fest i går.

“Vi var omkring 100 mennesker omkring tårnet i går aftes”, oplyser en ung gut med et flot overskæg.

Tårnet er ganske rigtigt et tårn, som lejren har bygget. Ideen med denne såkaldte RUC-eventcamp  –  ud af i alt tre  –  er at afholde en række forskellige arrangementer i løbet af festivalens opvarmningsdage. I aften fortsætter de f.eks. med endnu en fest, en ABC-fest, hvor ABC står for ‘Anything But Clothes’…

Læs mere hvad RUC-lejrene har på programmet her

Indtryk fra RUCcampen tirsdag morgen:

ruccamp6 ruccamp8 ruccamp9 ruccamp1

 

Trætte udstoppede dyr

RUCcamp ligger centralt placeret i Dream City, og lidt derfra ligger den anden RUC-eventcamp: RUC Country Club. Her var der også fest i går som afslutning på den stort anlagte minigolfturnering, lejren afviklede. En del af konceptet var gratis gin & tonic, og arrangørerne selv holdt sig ikke tilbage. Inde i det selvbyggede fællestelt ligger to herrer i noget, der minder om fosterstillinger på to af de førnævnte fatboys, der er blevet fordelt i de tre lejre. Udenfor i den noget mere friske loft sidder en lille flok og forsøger at vågne.

Hvorfor har RUC smidt penge efter RUC-eventcamps? Få svaret her

De har haft åndsnærvær til at gøre golfbanen klar til eventuelle spillere, men ligesom dem selv er resten af festivalen kun lige ved at vågne. Den gaffatapede grævling og den oppyntede ræv står derfor og ser lidt sørgelige ud.

Om nogle timer har de garanteret fået selskab.

country5 country4 country3 country2 country680

Urørt Fernet Menta

Den sidste af de tre lejre, RUC RISK, ligger ude blandt pøblen, nærmere bestemt i område G. Her er indtrykket præcis det samme. Alle er ramt, men ingen nok mere end den gut i obligatorisk grøn RUC-t-shirt, der midt i det hele sidder og kæmper med en flaske appelsinjuice. Av.

Hans sidemand Kasper, som RUSK aldrig fanger efternavnet på, er også ramt, men med entusiasmen i behold. Han er i gang med sin anden øl, der ligesom den første er gaffatapet fast til hans drikkehånd. Han speedsnakker med hæs stemme, når han ikke drikker. Det er bl.a. ham, der tryglende beder RUSKs udsendte om at drikke noget af den stort set urørte Fernet Mente, der ligger og flyder på græsset.

“Tag den! Det smager forfærdeligt”, råber han.

Lejrens suverænt friskeste er to piger, der har iklædt sig RUC-flag som kapper og på et tidspunkt forlader lejren i noget, der ligner løb.

I aften går det løs igen. RUSK er med.

 

risk5 risk4 risk3 risk2 risk1

 

Speak Your Mind

*