RUCs særlige fagkombinationer hitter

Share

Hvad får studerende til at vælge RUC fremfor andre universiteter? Vi har snakket med tre nye RUCere, der blandt andet peger på muligheden for at kombinere fag som årsag til deres valg.

Campus-liv680-5

Mandag den 22. august bliver 1711 nye studerende budt velkommen til RUC. Som utallige studerende før dem vil deres første møde med universitetet være gennem det tradtionsrige og gakkede Marbjerg Mark Show, der sikrer en løssluppen stemning inden de for alvor skal lære deres nye studiekammerater at kende og siden på rustur.

RUC har igen i år oplevet et øget antal ansøgere. Det skrev vi om den 7. juli, hvor vi talte med RUC’s uddannelseschef Maria Volf Lindhart om årsagerne til stigningen. Hun udtalte dengang, at det var svært at sige præcis hvad der gør, at studerende i stigende grad vælger RUC, men pegede blandt andet på universitetets unikke fagkombinationer og læringsmiljø samt dets ry for et aktivt studiemiljø.

Læs også: De nye RUC-studerende vælger profil fremfor cykelafstand

Vi har været ude for at tage temperaturen blandt nogle af de nye studerende, der snart starter på universitetet og har spurgt dem ind til hvorfor de lige præcis valgte at læse på RUC.

Shideh Morovati (Humanistisk Bachelor med tilsagn om journalistik):

Shideh Morovati er født i Norge, men valgte for tre år siden at ryste posen og bryde med den vante tilværelse i Oslo til fordel for et års ophold på Borups Højskole. Opholdet blev starten på en forelskelse i København som by, på grund af dens mange muligheder for at møde andre kreative mennesker og lade sig inspirere. Samtidig fortæller Shideh, at hun blev betaget af det høje niveau på de danske uddannelsesinstitutioner, samt muligheden for at søge ind igennem kvote 2 ansøgninger.

Jeg møder Shideh Morovati på hendes arbejdsplads, A.B. Legetøj ved Trianglen på Østerbro. Mens vi snakker går en gruppe entusiastiske drenge rundt og skal prøve og røre ved mere eller mindre alt i butikken. Adspurgt om hvorfor hun valgte at søge ind på RUC, svarer Shideh beredvilligt:

”Humanistisk bachelor var den første uddannelses jeg tænkte på. Da jeg skulle søge, stod jeg mellem historie og journalistik, og det var den eneste uddannelse, der kunne tilbyde begge. Samtidig har det (RUC, red.) et rigtig godt rygte, når jeg spørger mine venner og danskere jeg møder ind til det. Jeg kan også godt lide tanken om halvandet år med basis, hvor jeg kan lære lidt om alt det, der interesserer mig. ”

Shideh indrømmer dog, at RUC faktisk ikke var hendes førsteprioritet, da hun skulle søge. Det var uddannelsen til TV- og Medietilrettelægger, hvor hun dog ikke blev optaget. Hun er dog glad for, at hun blev optaget på RUC. Hun tror nemlig på, at det store fokus på gruppearbejde vil gøre det nemmere at holde sig engageret, efter at have været væk fra studierne et par år:

”Følelsen af at andre er afhængige af mig, det vil helt sikkert give en ekstra motivation. Når det bliver koldt og lidt hårdt, så har man det sociale til at aflaste. Det tror jeg vi alle sammen kan have brug for,” slutter Shideh Morovati inden hun må tilbage til arbejdet.

Rikke Søndergaard Jessen (Humanistisk bachelor):

Rikke Søndergaard Jessen skal ligesom Shideh Morovati også læse Humanistisk Bacheloruddannelse på RUC, men skiller sig ud fra størstedelen af sine medstuderende ved allerede at have valgt fag. Rikke har nemlig læst et år af Informationsvidenskab og Kulturformidling på Københavns Universitet, og har derfor fået tildelt merit i fagene Engelsk, Historie og Filosofi:

”Jeg kunne mærke, at jeg ikke var glad for det studie jeg var på. Det var ikke noget for mig. Da jeg så flyttede sammen med en, der var begyndt at læse på RUC, så hørte jeg selvfølgelig meget fra hende om hvordan det var at læse der,” fortæller Rikke Søndergaard Jessen, der efterfølgende begyndte at undersøge nærmere hvad RUC kunne tilbyde.

For Rikke Søndergaard Jessen var det især undervisningsformen og friheden til at kombinere forskellige fag, der gjorde udslaget for at valget faldt på RUC.

Selvom det altid er nervepirrende at starte på en ny uddannelse, så ser hun frem til at starte op igen efter et års pause fra uddannelsesverdenen:

”Jeg ser især frem til at læse Historie, da det var det fag, jeg gerne ville læse, da jeg gik i gymnasiet. Det bliver også rigtigt spændende at møde nogle nye mennesker, og prøve en helt anden måde at læse på,” fortæller Rikke Søndergaard Jessen over telefonen.

Anders Ring Hunov (Samfundsvidenskabelig bachelor):

Anders Ring Hunov ser ligeledes frem til at starte på RUC. Det er første gang, at han skal starte på en videregående uddannelse. Derfor ser han frem til en ny undervisningsform, hvor man, i modsætning til i gymnasiet, primært modtager undervisning i fag, som man rent faktisk interesserer sig for og aktivt har valgt.

”Men først og fremmest glæder jeg mig bare til at komme i gang med at læse igen. Efter to sabbatår med moderat kedelige jobs, har jeg langt om længe fået undervisningstørsten igen,” svarer Anders Ring Hunov over sms.

RUC var dog ikke hans førstevalg. Oprindeligt ville Anders Ring Hunov gerne have læst Sociologi på Københavns Universitet, men der var hans karaktergennemsnit ikke højt nok til at komme ind på kvote 1. Derfor valgte han at søge ind på RUCs samfundsvidenskabelige linje i stedet, med den tanke at læse socialvidenskab som hovedfag. Han medgiver dog, at RUCs fokus på gruppearbejde også tiltaler ham.

Adspurgt om hvorvidt han er nervøs for at skulle starte på en videregående uddannelse svarer Anders Ring Hunov, at han har det lidt, som da han startede i gymnasiet:

”Jeg tænker meget på, om niveauet mon er for højt. Kommer jeg til at spilde min tid, fordi jeg i virkeligheden ikke har viljestyrken eller evnerne til at gennemføre en bachelor- og kandidatuddannelse? Det er jo en helt ny verden, hvor man ikke bare kommer sovende til alting. Det kan godt blive en hård omvæltning, fra hvad man er vant til.”

Stigning i antallet af naturvidenskabelige studerende

I alt 5.701 har søgt RUCs 11 videregående uddannesler, og heraf er der så blevet optaget 1711 nye studerende. Dette tal tager dog ikke forbehold for, at det indtil den 8. august stadig var muligt at søge de resterende ledige pladser på den danske såvel som internationale naturvidenskabelige bacheloruddannelse, den humanistisk-teknologiske bacheloruddannelse, og det endelige antal kan derfor vise sig at være større.

De humanistiske og samfundsvidenskabelige bacheloruddannelser er fortsat RUCs to mest populære studieretninger. Der er dog sket en stigning i antallet af naturvidenskabelige studerende, der er blevet optaget. I år blev 166 af 494 ansøgee optaget, hvilket betyder, at der for fjerde år i træk er kommet flere ansøgere på denne linje.

 

Speak Your Mind

*