Specialeaflevering: “Nu skal vi bare drikke nogle øl”

Share

Det seneste halve år har Rasmus Hylleberg blogget om specialelivet. Nu har har han endelig afleveret. RUSK fulgte ham og specialemakkeren de allersidste dage som universitetsstuderende. Her er andet afsnit.

speciale2-680

Printerproblemer er en klassisk, men ikke af den grund mindre frustrerende udfordring, når man er timer fra at gøre et specialeforløb færdigt. Foto: Mie Jensen.

Fredag formiddag kl. lidt over 10 kører en ældre hvid bil fra Gothersgade i København mod Marbjerg Mark i Trekroner. I bilen sidder to nervøse og spændte specialestuderende, som om ikke så mange timer ikke kan kalde sig dét længere. Trafikken trækker tiden ud, og først da byen er lagt bag sig, og motorvejen ruller sig ud, er den hvide bil godt på vej til RUC. Rasmus Hylleberg og hans specialeskrivningsmakker, Phillippa Maigaard, er spændte på den sidste del af specialeskrivningen; det at få det afleveret. De har begge haft søvnproblemer. Rasmus Hylleberg kunne ikke falde i søvn aftenen inden, og Phillippa Maigaard vågnede flere gange i løbet af natten.

”Jeg var så nervøs i går, at jeg blev nødt til at lægge neglelak på for at lave noget”, fortæller hun.

Hendes røde negle på rattet er beviset.

Specialeaflevering: “Vi gider ikke mere. Vi kan ikke mere. Vi er færdige”

De sidste problemer

Den hvide bil parkerer tæt på CBIT, og dets to passagerer går med hurtige skridt over græsplænen.

Læs Rasmus Hyllebergs blog om specialelivets op- og nedture

Printet lykkedes. Så skal siderne samles og bindes ind. Helst i den rigtige rækkefølge. Foto: Mie Jensen.

Printet lykkedes. Så skal siderne samles og bindes ind. Helst i den rigtige rækkefølge. Foto: Mie Jensen.

”Det giver kriller i maven!” udbryder Rasmus Hylleberg.

Inde på CBIT møder de flere medstuderende, som de gladelig fortæller, at i dag er den store dag  –  dagen hvor deres speciale endelig skal afleveres. Men inden da, skal der lige ordnes nogle småting. Så som at få printet projektet ud. Jagten på en farveprinter går i gang.

”Var det på 1. sal, der var en farveprinter?” spørger Rasmus Hylleberg.

Det var det vist ikke, men Phillippa Maigaard finder den til sidst. Så langt så godt. Men man vil jo også gerne være god ved regnskoven:

”Ved du hvordan man printer på begge sider?” Spørger Rasmus Hylleberg videre, og heldigvis kommer en ansat forbi, som lige ved, hvordan man gør det. Nu skulle det hele snart være på plads.

”Jeg har ikke flere print tilbage!” udbryder Rasmus Hylleberg.

Specialeaflevering: Lettelse, glæde, fest og hvad så?

Heldigvis har Phillippa Maigaard masser. Nu skal alle specialerne bare samles, laves huller i og sættes på en spiralryg. Det går nogenlunde uden problemer. Phillippa Maigaard er lidt i tvivl, om det hele nu passer sammen. Rasmus Hylleberg beroliger hende, næsten da:

”Jeg tror det passer. Eller … det skal passe.”

Tid til bobler

”Vi vil gerne aflevere vores speciale!” siger Rasmus Hylleberg glad, og lægger en bunke af specialer med mørkelilla forside på sekretærens bord.

”Så skal jeg bare lige vide hvem I er,” siger den kvindelige sekretær smilende, og de to eksspecialestuderende fortæller stolt deres navne.

Sekretæren noterer, og siger at alt er i orden. Rasmus Hylleberg og Phillippa Maigaard giver hinanden en ordentligt krammer med smil op til begge ører.

”Nu er vi bare flade og trætte. Nu skal vi bare drikke nogle øl. Vi gider ikke mere nu, nu vil vi bare ned og kramme vores familier” siger Rasmus Hylleberg, og gør ord til handling. I foyeren foran Biografen står familie og venner klar med flag, tillykker og bobler.

Rasmus Hyllebergs mor fortæller om, hvordan hun ville tage et billede af ham, men endte med at tage et selfie af sig selv i stedet. Det synes alle er vældig morsomt.

”Hvor er det dejligt, I alle sammen er her!” udbryder Rasmus Hylleberg.

Phillippa Maigaards familie har kage og snacks med til alle. De to eksspecialestuderende er tydeligvis lettede, som om de har gået og holdt vejret alt for længe, og nu endelig får lov at puste ud og slappe af.

Boblerne popper udover det hele, Phillippa Maigaard kniber en tåre, og Rasmus Hylleberg bliver ved at sige, hvor dejligt det er, at de alle er der. Resten af dagen skal der festes med venner og familie, og i morgen venter et liv i den virkelige verden for de to nye kandidater.

Det er overstået. Pheeeeew! Foto: Mie Jensen.

Det er overstået. Pheeeeew! Foto: Mie Jensen.

 

Speak Your Mind

*