Studenterhuset åbnede med fyldt hus

Share

I torsdags åbnede Studenterhuset for første gang dørene op til det, der skal være det nye fest- og tilholdssted for alle studerende på RUC. RUSK var med.

Den hyggelige del af festen i de splinternye lokaler. Foto: Emma Kleist.

Den hyggelige del af festen i de splinternye lokaler. Foto: Emma Kleist.

En rød løber er foldet ud på den stenede asfalt ude foran bygningen, der er pyntet med store bannere, som markerer, at det her er RUC’s nye studenterhus. Indenfor er der proppet til randen, og alle borde er fyldt med smilende og småsvedige unge mennesker. Ved DJ-pulten står to ranglede fyre og tripper lidt rundt, mens de roder rundt med en sølvfarvet MacBook, som om ikke så længe skal bruges til at spille op til dans. Bag baren hænger der en stor tavle, hvor der er skrevet ”her øl” med store blokbogstaver, og det lader til at budskabet er gået rent ind, da der over hele rummet ses hundredevis af gennemsigtige plastikkrus, med den meget genkendelige gyldne væske i.

Rektoratets blog: Studenterhus med slag i

Med denne første fest, bliver studenterhuset for alvor sparket i gang, og de studerende er allerede godt tilfredse, og har høje forventninger til deres splinternye hus,

”Studenterhuset er blevet rigtig godt. Jeg tror det vil bidrage til et sociale liv på RUC, og at der vil blive holdt endnu bedre fredagsbarer, hvor man kan mødes på tværs af årgangene”, siger den storsmilende Sam Bach- studerende Stine Poulsen, som sidder tæt ved udgangen med en gruppe veninder.

Jeg kom i dag, fordi jeg havde en ide om, at det ville blive en kæmpe fest  –  og det ville jeg ikke gå glip af.

Stine Poulsen fortæller, at hun allerede kan mærke, at der er helt klare fordele ved det nye studenterhus, da hun mener der er langt hyggeligere end i kantinen.

”Der er en bedre akkustik her, og så er det rigtig hyggeligt, at der er en masse mindre miljøer med sofaer, og muligheder for at gøre, hvad man har lyst til”, vurderer hun.

Håb om bedre tider

Stedet er indrettet med borde og stole i midten af rummet, og i hjørnerne er der stillet sofaer, der danner små kroge, hvor folk sidder afslappet i mindre grupper. Høj musik brager ud af højtalerne, og blander sig med et virvar af stemmer, fra den tætpakkede fest. Dette er ikke bare en af de normale torsdagsbarer med få mennesker, der kommer for at drikke en enkelt øl. Dette er en en ren fest, og i følge formanden for Studenterhuset, Theis Lykkegaard, er der fra studenterforeningens side lagt op til, at fremtidens torsdags- og fredagsbarer bliver langt mere attraktive end før.

”Folk gad ikke komme til fredagsbaren, fordi de ikke syntes, den var hyggelig. Derfor vil de nye rammer gøre, at der bliver mere hyggeligt, og at folk får lyst til at komme  –  også selv om man ikke kender nogen,” spår Theis Lykkegaard.

Byggesjusk forsinkede Studenterhuset

Gang i både DJ-pulten og øl-konsumeringen. Foto: Emma Kleist.

Gang i både DJ-pulten og øl-konsumeringen. Foto: Emma Kleist.

På trods af, at baren bliver mere attraktiv, erkender han dog, at de nye rammer vil gøre, at der ikke bliver plads til helt så mange mennesker. Det mener han dog ikke er noget stort problem,

”Der kan ikke være så mange mennesker, så det bliver bare en mere intim fredagsbar. Så mange kommer der jo alligevel ikke til fredagsbarerne” siger han med et smil på læben.

Koncentreret hygge

Selvom studenterhuset ikke er helt så stort som kantinen, forhindrer det bestemt ikke nogen i at komme ind. I løbet af kort tid, har den store, pulserende fest allerede udvidet sig så meget, at den er blevet spredt til overetagen, som ellers er indrettet med studierum. Det er dog ikke det, de bliver brugt til i dag. Hver af de små rum, der er adskildt af glasruder, har sin egen lille fest i gang.

 

Der er med andre ikke det sted i huset, hvor der ikke er gang i den. Dette var for mange også forventningen for dagen, og Alexander Weng Petersen, der er studerende på Arbejdslivsstudier, er bestemt ikke skuffet,

Pres på baren. Foto: Studenterhuset.

Pres på baren. Foto: Studenterhuset.

”Jeg kom i dag, fordi jeg havde en ide om, at det ville blive en kæmpe fest  –  og det ville jeg ikke gå glip af,” fortæller han.

Han tilføjer også, at det kan være et problem, når man holder fredagsbar i kantinen, fordi festen ikke er det eneste, der foregår,

”Der foregår så meget andet i kantinen, men når folk mødes her, mødes man kun til hygge  –  der bliver mere koncentreret hygge” siger han, og tager med tilfredshed en stor tår øl.

Læs mere om Studenterhuset, dets arrangementer, og hvordan du kan bruge det her.

Speak Your Mind

*