Studiestart 2014: Bootcamp var et stort, lykkeligt kaos

Share

Introugens Bootcamp på dag to består af en række konkurrencer afholdt i fælleskabets ånd og er, ifølge de nye studerende, en succes.

Foto: Mathias Tuxen.

Pyramidebyg under opsejling  -  en af dagens konkurrencer på studiestartens 'Bootcamp'.

Pyramidebyg under opsejling – en af dagens konkurrencer på studiestartens ‘Bootcamp’.

”Her kommer 22! Vi knepper jeres kællinger  –  vi gør det med manér!”, synger en gruppe forbipasserende ruslinge fra hus 22.

De grove kampråb markerer andendagen i rusperioden for de nye studerende, som nu skal deltage i den såkaldte Bootcamp.

RUSK har i dagens anledning slået følgeskab med hus 19.1, som gør sig klar til kamp med både kapper og pandebånd. Husets tema er grøn, hvorfor de har taget udgangspunkt i de magiske irske dværge ’leprechauns’. Bevæbnet med dagens første dåseøl og deres husbanner bevæger de sig i samlet flok mod nordplænen, hvor Bootcampen finder sted.

En stille start

På vejen forsøger rusvejlederen, Signe Gjerding Jensen, at skabe en kampgejst, men uden det store held.

”19.1 er det shit, vi har det fedt!”, kommer det sporadisk fra følget af grønne ruslinge.

Som taget ud af en krigsfilm løber hun langs rækken af studerende og skråler i megafonen:

”Er det kun mig, der råber?! Der er ikke så meget entusiasme på de midterste rækker!”

Hvorefter en enkelt fyr tvungent stemmer i med sit kampråb.

Så længe der er øl, så er det godt!

På nordplænen samles de tre huse 19.1, 20 og 22, som alle tre skal dyste indbyrdes i den to timer lange Bootcamp. Husene har først til opgave at inddele sig i seks mindre hold, hvilket kun lykkes med blandet succes og med stor forvirring til følge. En enkelt pige stiller sig modløst op på en forhøjning og erkender højlydt sin forvirring: ”Okay, jeg fatter ikke en skid. Hvad med dem der er blevet væk fra sin gruppe?”, hvorefter hun løber ind i mængden igen.

En traditionsrig sport: Tovtrækning.

En traditionsrig sport: Tovtrækning.

Ordet Bootcamp fører umiddelbart tankerne hen på et disciplineret træningsforløb af en slags, hvilket er langt fra hvad de 300 udklædte ruslinge afspejler. Til gengæld er stemningen god, og humøret umådeligt højt. Der hersker et mere eller mindre lykkeligt kaos af glade ruslinge og forvirrede rusvejledere.

Traditionen startede fo nogle år siden  –  de forsamlede rusvejlederes kollektive hukommelse når tilbage til 2009  –  for at ryste de nye studerende sammen før både rustur og vikingeregattaen. Bootcampen har i dag seks konkurrencer i alt fra ”Vodka eller vand” til ”Mælkekasseløb”, forklarer rusvejleder Mikkel Sørensen, der følger med RUSK rundt på campus.

The game is on

Banen er kridtet op til kamp, og i det ene hjørne af plænen er mælkekasseløbet skudt i gang. Det kan mest af alt beskrives som en kreativ og udfordrende pendant til ”jorden er giftig”.

I baggrunden spiller musikanlægget det mange gange spillede hit ”Call Me Maybe”, men også gamle numre som ”Tarzan & Jane” af Aqua. Lydbilleder vidner om, at rusperiodens enormt skæve musikvalg forbliver det samme.

I det andet hjørne af plænen begynder konkurrencer i både sækkeløb og tovtrækning.

Martn N. Henriksen er glad for øl.

Martn N. Christensen er glad for øl.

Her forklarer en af de nye studerende, Martin N. Christensen, hvordan det lykkelige kaos, han står midt i, styrker fælleskabet og giver mulighed for speedsocialisere.

”Jeg får talt med dem fra andre huse, og jo flere folk man kender jo nemmere og sjovere bliver det at gå her,” uddyber han.

For Martin N. Christensen er det bedste ved Bootcampen dog øllene.

”Så længe der er øl, så er det godt! Så derfor har øl-stafetten også været det bedste. Igen fordi der er øl.”, siger han selvsikkert med et lille smil.

Aktiviteterne og ikke mindst øllene har været hårdt tiltrængt for den unge mand, som har gennemlevet en, ifølge ham selv, meget hård dag:

”Der var tre timers forelæsning om uddannelsesstruktur, før vi skulle herud, jeg faldt jo i søvn i stolen.”

”Hey Martin!” råber en af pigerne fra hans hold, hvorefter han muntert løber videre til næste post.

Dem som ikke hopper

Mens vestenvinden tager til, er Bootcampen langsomt ved at nå til vejs ende. Rusvejlederen Signe udråber efter et tæt løb dagens vinder som hus 20.

”Jeg kan forestille mig, at i har svedt meget, så her har i en masse chips!” siger hun grinende og kaster en masse chipsposer ud til vinderne. Taberne kvitterer med den klassisk slagsang ”Dem som ikke hopper, ede elsker 20!”, hvorefter dagens Bootcamp bliver hoppet festligt til ende.

Kamppladsen.

Kamppladsen.

Comments

  1. Andreas says:

    Endnu et eksempel på ringe journalistik.
    Det er beklageligt, at de studerende præsenteres af materiale af så dårlig karakter.

Speak Your Mind

*