Studiestart 2014: Velkommen til regattakamppladsen

Share

Vikingeregatta var onsdag dagens højdepunkt for ruslingene. RUSK var med i Folkets Park, hvor der blev skrålet, kæmpet og drukket.

Foto: Frederik Sundby-Lebech

regatta680

Fremmarch: Roskilde station er adgangsportalen for de højrøstede og euforiske regatta-deltagere.

Klokken 12:35 sprænger øresønderrivende kampråb den ellers rolige lydkulisse på Roskilde Station:

 “WHO ARE WE?!  –  SIB!”

 “WHAT ARE WE?!  –  MEAN, GREEN FIGHTING MACHINE!”,

brøler et regiment med grøn krigsmaling og faner, inden de blander sig med den øvrige regnbuefarvede hær af RUC’ere. Forbløffede og forfærdede blikke møder de upåagtede krigere, da de marcherer gennem stationsbygningen.

De kulørte tropper maser sig frem gennem byen. En ældre kvinde spørger uforstående, ’hvad det dog er for et larmende optog’. En blåklædt flok svarer prompte, i kor og med reference til krigsfilmen ’300’:

 “SAM’ERE! WHAT IS YOUR PROFESSION?!”

 –  “AHU! AHU! AHU!”

Klokken 12:35 ankommer de første tropper til Folkets Park, der hurtigt fyldes med de næsten 2.000 kampklare ruslinge. I parkens amfiteater smelter kampråbene sammen til et inferno af larm.

regatta680-2

2.000 RUC’ere fylder godt.

Velkommen til Aarhus!

Vikingeregatta. Det kunne lyde som kapsejlads for fortidskrigere, og det er det næsten også. Bølger og skumsprøjt er dog erstattet med Folkets Park i Roskilde. Krigerne er de 1.828 nystartede RUC’ere.

De nyslåede universitetsstuderende konkurrerer i alt fra kampdrik til pælekast. Vinderne får gratis adgang til spillestedet med det vikinge-klingende navn Gimle for en aften, men vigtigst af alt, bringer de deres hus ære.

Læs også: Bootcamp var et stort, lykkeligt kaos

Klokken 14.30 forstummer det fyldte amfiteater i parken. Vikingeregatta sættes vanen tro i gang med en velkomsttale. Den står spillestedsleder på Gimle, Lars Sloth for:

“Velkommen til Aarhus!”, råber han højt og tydeligt i mikrofonen.

 “BUUUHHH!”, lyder det i kor fra RUC’erne.

Lars Sloth undskylder fortalelsen med sin fortid som århusianer, inden han giver mikrofonen videre til Roskildes borgmester, Joy Mogensen.

Lad os komme i gang med den lokale version af Hunger Games!

Hun er anderledes klar i mælet. De nye studenterkrigere bliver opfordret til at nyde deres kommende tid på RUC, inden hun indleder regattaen med en science fiction-reference:

“Lad os komme i gang med den lokale version af Hunger Games!”

Som sagt så gjort. På få minutter er de kulørte krigere spredt ud i hele parken. De nyetablerede huse dyster mod hinanden i de klassiske syv discipliner: Kampdrik, tovtræk, pælekast, ringridning, fire på ski, sækkeløb og støvlekast.

Reservemaskotten her lyder navnet Aubergotchi Tamagine.

Reservemaskotten her lyder navnet Aubergotchi Tamagine.

Alle huse har medbragt maskotter, som udgøres af alt fra flyvende heste til påklædte orangutanger  –  og de bliver båret med stolthed fra post til post. I HumBach-huset 5.1 opstår der krise, da maskotten bliver revet næsten midt over af et konkurrerende hus. De kæmpende tænker dog kreativt, og snart har humanisterne en ny maskot at sætte deres lid til (se billede).

Organiseret kaos

Selvom onsdagens begivenheder i Folkets Park ved første øjekast kan forekomme temmelig kaotiske, er der faktisk ladt meget lidt op til tilfældighederne. Arrangementet er nemlig udtænkt til mindste detalje af Rusformandsskabet og spillestedet Gimle.

Læs også: Marbjerg Mark Show i hyppige nedslag

Der er blandt andet sørget for toiletter, madvogne og sikkerhedsfolk i parken, der til dagligt blot byder på bænke, stier og natur. På en bakketop i parken står samaritten Michael Hansen og holder et vågent øje med menneskemylderets voldsomme udskejelser. Voldsomhederne har dog ikke ført til de store uheld.

“Vi har kun haft syv til behandling ind til videre. Nogle med gamle skader, der var sprunget op. Og nogle med hvepsestik. Én er blevet stukket på læben”, oplyser han.

Den grundige planlægning af regattaen bliver også bemærket af de forbipasserende. Parkgængeren Jens Kornerup stopper således op på sin spadseretur for at nyde synet af en park, der trods fire timers fest stadig er ren og pæn:

“Normalt ligner det jo Roskilde Festival, når de unge har været hernede og drikke!, konstaterer han muntert, inden han forsvinder ud af Folkets Park. Imens samles de nu snalrede og mørbankede ruslinge i amfiteatret til dagens sidste march. Den går mod spillestedet Gimle, hvor dagens vindere skal udråbes og festen fortsætte.

En af dagens få sårede?

Dysten blev kaldt sækkeløb. Vi ladet det stå et øjeblik.

Speak Your Mind

*